Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg blir brukt av guttevennene mine

Jente 15 år
 

Spørsmål

1. Jeg føler at jeg bare blir brukt av gutte vennene mine.. De flørter med meg osv, også faller jeg for dem. Så koser vi og jeg lar dem klå på meg, siden jeg tror jo det er noe mellom oss, også sender jeg nudes, siden jeg tror vi er noe. Men så oppdager jeg litt senere, når det er for sent lissom, at de er fuckboys som et kåte. Dette har skjedd veldig mange ganger.. Og jeg blir veldig såret hver gang, hvordan kan stoppe meg selv fra og falle for sånne gutter? 2. En av dem^ som har gjort det der mot meg, fikk meg helt forelsket i seg.. Det er snart 1/2 år siden. Og nå nylig prøvde jeg og glemme han ved å "hooke" med en annen, men han var og en fuckboy så det funka ikke, og jeg ble veldig lei meg. Så ga han jeg har crush på en god klem, sånn ordentlig, og nå jeg er helt fullstendig forelsket i han, igjen.. Men han liker ikke meg som mer enn en venn. Hva kan gjøre for og få han til å like meg, eller evt slutte og like han? Han er perfekt for meg , så dette er veldig vanskelig.. Hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det er leit å høre at du har det sånn. 1) Jeg tror at du bør se rundt deg hvem du omgåes med og hvem du tiltrekkes til og hvem som tiltrekkes til deg.

Lære å kjenne dem ordentlig før du i det hele tatt tar på dem; du bør øve på å sette grenser. Så hvis de liker deg så gjør du ting med dem som gjør at dere blir kjent; tar en kaffe, går på kino, går en tur, men ikke noe hjemme-hos-hverandre ting. Så snakk med dem; og husk hva de svarer og hvordan de oppfører seg. Hvis det er en gutt som passer for deg så merker man det etter en stund. Hvor ser han på deg når dere snakker sammen og hva viser han seg interessert i; deg som menneske eller som du sier at han er bare kåt.

Det å sende nudes og sånt; stopp med det! Det kan bli utnyttet senere og det er veldig ubehagelig å komme ovenfor. Når du eventuelt får deg kjæreste så holder det med at dere ser hverandre nakne når dere er sammen. Hva med å snakke om hvor dere står før dere gjør noe? Du skal bli behandlet med ærlighet, kjærlighet og respekt. 


2) Han tror jeg det ikke er så mye å spare på. Hvis du mener han er som han var før og du har blitt såret av han. Det å få en ordentlig god klem av noen er ikke nok til at de er gode mot deg og godt kjærestemateriale. Så jeg sier; glem han og se heller om du finner en fin gutt som passer for deg og som ikke vil såre deg. Hvis du vil fortsette å være venn med han senere er det greit, men for å komme over han er det best å kutte kontakten. 
Hvordan få EN GOD GUTT  til å like deg; vær deg selv og fokuser på de tingene dere har felles. Gode samtaler, vis interesse for å lære å kjenne han og se hvordan forholdet utvikler seg. 

Ønsker deg lykke til og du har tatt et stort steg ved å sende inn spørsmål til oss. Så vær stolt av deg selv, alle gode råd her er i beste mening for at du skal ha det bra! Les artiklene under. 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

8 kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse