Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun vil ha sev med kjæresten

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei er jente som blir 17 nå I februar og har hatt en kjæreste nå I snart et halvt år. Og vi har lyst til å ta steget viste og ha sex. Men jeg er veldig usikker på kroppen min siden jeg er stor... Men jeg er mer usikker på om jeg vil. Siden han driver med roleplay eller sexting med andre personer... og han gjorde det Før vi ble sammen men da viste jeg det ikke.. og jeg føler at det blir litt som utroskap.. eller ja.. det blir liksom feil å dele noe sånt med andre personer da man er I et forhold.. men det er jo hobbyen hans, men et det feil av meg å tenke sånn? For det gjør meg veldig ukomfortabel og usikker siden han gjør det. Han vet jeg føler det sånn og jeg har sakte det fler ganger men det er fortsatt det samme. Hva kan jeg gjøre? Og er det feil av meg å tenke/føle det sånn ? -jenta som ikke vet hva hu skal gjøre lenger..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Først og fremst er det viktig for meg å si at det du føler er ALDRI feil! Dersom du ikke vet helt sikkert om du ønsker å ha sex med kjæresten din, uansett hva som er årsaken til at du er usikker, så skal du ikke ha sex. Det gjelder uansett om du har hatt sex før eller ikke.

Så sier du at kjæresten din driver og har sex med andre mennesker, selv om dere er kjærester. Og at du føler det litt som utroskap. Det skjønner jeg godt! Det å ha sex og være intim med et annet menneske er noe spesielt, og bør kanskje helst deles mellom to mennesker som er glade i hverandre. Dersom man ønsker å ha tilfeldig sex med andre mennesker, så må jo det og være greit, dersom begge parter er med på det, men det høres det ikke ut som du er. Du ønsker ikke dele kjæresten din med andre mennesker på den måten. Og dersom han skal respektere deg som man bør i et kjæresteforhold, bør han ta hensyn til dette.

Du sier også noe om at du er usikker på din egen kropp. Det kan høres ut som at du kanskje ikke har så mye seksuell erfaring sånn på egenhånd heller. Vel, i så fall tenker jeg det kan være viktig å øve seg litt på egenhånd. Bli kjent med din egen kropp ved å ta på deg selv, og se på deg selv. Bli kjent med deg selv før du lar andre bli kjent med kroppen din. På den måten finner du litt mer ut av hva du liker, ikke liker, og hva som skal til for at du skal få det bra seksuelt. På den måten blir du også en mye mer interessant sexpartner enn om du ikke vet hva du liker.

Hvis jeg var deg i den situasjonen du nå er i, ville jeg nok ha ventet litt med å ha sex. Du har ikke dårlig tid. Vent til du vet du vil, er klar og føler deg trygg på kjæresten din og deg selv.

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg vet ikke om jeg vil ha sex eller ikke?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg vet ikke om jeg er klar for å ha sex. Jeg har litt lyst på det og føler jeg må siden "alle andre" har det, men samtidig er jeg veldig usikker på om jeg er klar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse