Hopp til hovedinnholdet

Vi snakker ikke sammen på skolen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er tror jeg er forelsket. Han er ett år eldre en meg og vi går på samme skole. Vi har en liten skole og alle kjenner hverandre. Vi snakker veldig mye på Snapchat men problemet er at vi ikke snakker på skolen. Mange sier at han liker meg. Men jeg vet ikke helt. Men jeg tørr ikke å si at jeg liker han til min bestevenn engang. Jeg stoler virkeli på henne jeg bare skjønner ikke problemet mitt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Det er ofte slik at når man snakker mye sammen på sosiale medier, og så treffes i "virkeligheten", blir man litt flau og vet ikke helt hva man skal si. 

Kanskje du kan gå bort til han i et friminutt? Det handler mye om å finne mot og styrke til å ta kontakt. Jeg forstår at det kanskje kan virke litt skummelt i begynnelsen, men jeg tror at det vil rette på seg etterhvert. 

Et tips er å snakke sammen om noe dere har snakket om på snapchat tidligere når dere treffes på skolen, det kan gjør det litt lettere og få i gang en samtale. 

Det kan være fint å ha noen å snakke med om "jenteting", men man må ikke dele alt med venninner. Det at du ikke tør å si til venninnen din at du er forelsket, gjør egentlig ingenting. Noen ganger er det greit å ha noen "hemmeligheter" for seg selv. Hvis du føler at venninnen din burde vite at du er forelsket, kan du si det til henne. Du skriver at du stoler på henne, og det er bra. Når man skal fortelle personlige ting til venner er det vesentlig at de er til stole på. 

Det er også viktig at du er deg selv og bruker god tid på å bli kjent med han. 

Jeg legger ved to artikler som du kan ta en titt på. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse