Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skille vennskap med forhold? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har mange guttevenner, fleste av de veldig god kontakt - men det har seg sånn at flere av disse har følelser for meg, jeg har tidligere sagt at jeg ikke er interessert i dem som mere enn en venn. Jeg vil ikke ødelegge vennskapet de generelt har, og jeg klarer heller ikke si til noen av de at jeg liker en. Hvordan skal jeg kunne takle dette uten å såre noen? Vil ha alle som venner, men ønsker å være mere enn venn med han ene. For vi liker hverandre, men ting er så komplisert at jeg må benekte mine egne følelser..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er ikke alltid lette å skille mellom vennskap og forhold. Spesielt ikke når den ene parten vil noe annet enn den andre.. Men, det er derfor enda viktigere å være ærlig og tydelig. Prøv å ikke flørte med de guttene du bare vil ha som venner, og gi tydelig signaler til han du vil ha som kjæreste. Dersom en venn sier at han gjerne vil være mer enn venner kan du høflig si at du liker han godt, men at du ikke har slike følelser for han. Det er bedre å være ærlig enn å unngå problemet. Jeg legger ved noen artikler som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse