Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en venn, usikker på om vedkommende er homo.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16, som er forelska i en annen gutt. Det som er, er at han er hetero (han sier det hvertfall). Men jeg har blitt så glad i han og tror jeg er ganske forelska. Hver gang vi er på overnatting ligger vi og koser hele tida (ikke seksuelt), og det er ofte han også tar initiativ til det. Han får også stadig ereksjon (for å si det pent) når vi koser og slikt. Og det får meg til å begynne å lure litt. Jeg har ikke lyst til å være forelska, men det er så vanskelig å ikke bli det, for han er så himla perfekt, og behandler meg som jeg er spesiell. Men problemet er at han liker en jente akkurat nå, og sist gang vi kosa så sa han til meg at hvis det skjer noe med han og jenta så kan ikke vi to holde på sånn her mer. Og det må jo bety at han tenker seriøst på det her. Det jeg da lurer på er om jeg bare skal la det være sånn? Skal jeg vente med å si ifra til han, til det på en måte ikke er no jente i bildet? Tror du han liker meg, eller er homo? Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år

Du er ikke alene om å kjenne på disse følelsene! Forelskelsen kan være både fantastisk men også nådeløs på samme tid. Det er jo desverre slik at vi noen ganger tiltrekkes mennesker som vi ikke vet om gjengjelder følelsene våre.

Du skriver at du ikke har lyst til å være forelska, men dette er jo ikke noe du kan styre. Dette er bare noe som skjer inni og mellom oss, uavhengig kjønn eller personlighet.

Du er derfor ikke alene om å forelske deg i noen du er venn med. Dette erfarer jeg mange gjør, og det er jo egentlig ikke så rart. Vi tiltrekkes jo ofte av mennesker vi liker, og da kan jo følelsen av vennskap og forelskelse gå litt over i hverandre.

Forelskelse er jo en følelse som krever næring for å kunne blomstre. Hvis du er sikker på at han du er forelsket i, ikke gjengjelder følelsene dine, tenker jeg jo det kan være lurt å skygge banen en stund. Det kan jo bli litt vanskelig å kjenne på disse sterke følelsene dersom dere skal fortsette med å være nære venner. 

Likevel kan det jo være han føler det samme for deg, men ikke har tatt det opp. Kan det derfor være en mulighet for at du kan snakke litt med han om akkurat dette?

Du trenger jo ikke si at du er hodestups forelsket med en gang. Kanskje kan du bare spørre litt rundt hvilke følelser han har for den jenta? Kanskje kan du spørre om det er seriøst?

Det er ikke så lett å vite hva han faktisk føler for deg, uten at du tar det opp litt mere direkte. Det kan jo være han er tiltrukket av deg uten å ville formalisere det? Det kan jo være han bare ønsker å utforske forholdet deres på flere områder, eller kanskje kan det være han er bifil?

Jeg tror desverre ikke at du vil komme noe nærmere svaret uten å utforske dette videre. Legger ved en artikkel som du kan se på, som handler litt om dette.

Vil også anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse