Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke love til å ha kjæreste.. 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg får ikke lov av foreldrene mine å få kjæreste når jeg er på dans hvert år på Fyrfestivalen de bor veldig langt borte faren min gidder ikke å kjøre dit hvor hun bor jeg opplever ikke å treffer den etterpå får ikke lov tør ikke å spørre hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig forståelig at dette er en frustrerende situasjon. Jeg vet ikke helt hva dine foreldre er redde for når det gjelder at du ikke får ha kjæreste.

Kanskje er de redde for at dere er for opptatt av hverandre og ikke har tid til andre venner eller fritidsinteresser, kanskje er de redde for om dere har  sex sammen. Kanskje kjenner de ikke kjæresten din, det kan være mange grunner til at foreldre er skeptiske.

Det som blir dumt er at de nekter deg å treffe kjæresten din uten at du får noen god forklaring. Jeg synes du skal spørre dem om hva de ønsker å vite, hva de er skeptiske til etc. og så være ærlig tilbake. Kanskje kan dere få til en god dialog som kan hjelpe både dem og deg.

Jeg anbefaler deg å ta en ordentlig snakk med foreldrene dine, fortell at det gjør deg veldig frustrert. Selv om det er vanskelig hjelper det som regel å snakke sammen. Jeg legger ved noen artikler som du burde lese, lykke til! 
Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse