Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke snakke med han

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann! Det er en gutt i kullet over meg, med det fineste smilet på jord og jeg kjenner det kile i magen hver gang blikkene våre treffer hverandre. Vi har kun utvekslet blikk og smilt til hverandre, men jeg kan ikke noe for det. Tror virkelig jeg er forelsket hvor nå enn så teit det høres ut. Problemet er at han begynner snart på videregående og jeg klarer ikke ta mot til meg å snakke med han. Han addet meg på Facebook, noe som gjorde meg inderlig glad. men jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Vil ikke begynne samtalen på sosiale medier, men vet ikke hvordan jeg skal få han på tomannshånd, eller hva jeg skal si! Lurte derfor på om du hadde noen tips. Redd for å aldri se han igjen når han begynner på vg. Tusen takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Det er vanlig å være litt sjenert ovenfor den man er forelsket, og mange sliter med å ta kontakt. 

Det handler mye å å ha troen på seg selv og finne mot og styrke til å faktisk ta kontakt og ta initiativ til en samtale.

Jeg forstår at du ikke vil starte samtalen på sosiale medier. Kanskje du kan starte en samtale med han, hvis du ser han står alene i et friminutt eller står i kø i kantina? Hvis du ser han går til skolen, kan du kanskje ta kontakt med han da? 

Noen ganger kan det være lettere å starte en samtale med et spørsmål, slik at man har en "grunn" til å ta kontakt, f.eks. "Hvilken vgs skal du begynne på til høsten?" eller "Skal du på skolearrangementet til helgen?" etc. 

Det er også viktig at du er deg selv og at du bruker tid på å bli kjent med han. 

Jeg legger ved noen artikler som du kan ta en titt på. 

Lykke til, og husk den som ikke våger, intet vinner :) 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse