Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en jente på 14 år som går i 8. klasse. jeg tror jeg liker en som går i 10. klasse.. han er drit kjekk og jeg prater om han til alle vennene mine nesten hver dag. jeg har pratet med han på facebook i et halvt år nå, og noen ganger på skype, men jeg har aldri vært med han i virkeligheten, fordi jeg ikke tørr det. uansett så vet jeg at han snakker med ganske mange flere enn meg. og han slutter snart på ungdomsskolen så jeg vet ikke om vi mister kontakten da eller hva som kommer til å skje. jeg prater ikke like mye med han nå lenger som jeg gjorde før. men jeg skulle ønske jeg gjorde det! jeg aner ikke hva jeg skal gjøre akkurat nå! jeg prater og tenker på han hele tiden! og gruer meg til han slutter så jeg ikke får se han på skolen lenger..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg, og at du er usikker på hva du skal gjøre. I din situasjon tror jeg det handler om å ta et valg for deg selv. Du må satse for å vinne, så hvis du tror dette kan bli noe syntes jeg du skal gå litt ut av komfortsonen din og kontakte han. Jeg legger ved noen artikler du kan ta en titt på. Du kan også forholde deg passiv, og heller håpe at han tar kontakt. Da vil du kanskje måtte leve i usikkerheten på hva det kunne blitt, men du slipper også at han eventuelt avviser deg. Vil du prøve? Ikke nøl med å ta kontakt. Prat med han over sosiale medier, eller spør om han vil være med på kino eller lignende. Det verste som kan skje er at det ikke funker, og da må du huske at det vil komme andre gutter. 

Jeg legger ved en del artikler som kan hjelpe deg hvis du ønsker å ta kontakt. Ta en titt på de. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse