Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å være forelsket når man ikke kjenner hverandre så godt? Hvordan kan jeg vise interesse? Kan vi bli sammen selv om han er yngre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 snart 14 og jeg er så usikker nå... For jeg tror jeg er forelska i en som er et år yngre enn meg,jeg vet liksom ikke helt. Han går jo ikke i klassa mi,så det er litt vanskelig å snakke med han og se om han ser på meg osv. Han kan navnet mitt og sånn,vi er venner på Snapchat og sånn,og vi pleier å ta følge hjem fra skolen noen ganger,men da går vi med noen andre på vår egen alder. Jeg føler selv at jeg er litt forelska i han,men det er så rart...vi kjenner hverandre så vidt,hvordan kan jeg bli forelska da? Og hvordan kan jeg vise at jeg er interessert? Og det er jo mye fordommer rundt å være sammen med noen som er yngre når man går på barneskola og ungdomskola,kan man likevel bli sammen uten at folk skal se rart på deg? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Så hyggelig å høre at du er forelsket:) Det er ikke alltid like lett å vite om man er det eller ikke, men når det skjer, så skjer det kjapt. Dette betyr at man kan bli forelsket, uansett hvor lenge og godt man kjenner hverandre. Det er her uttrykket 'kjærlighet ved første blikk' kommer fra.

Hvis du har gått inn for at det er du som skal ha han, og ikke alle de andre jentene han også flørter med, må du satse. Les flørterådene vi har på ung.no sin flørteskole, der står det mye nyttig. Når han flørter med deg, flørt tilbake. Send han sjarmerende meldinger og overbevis han om at du er den beste jenta! Gjør dette en stund, og når dere blir ekstra godt kjent, så tar du opp med han at du blir sjalu. Du liker jo ikke at han flørter med alle andre når det er deg han har satset på.

Når det kommer til om dere kan være sammen, selv om han er yngre, har dette ingen ting å si. Om ikke aldersforskjellen er alt for stor, så vil ingen klage på forholdet deres.

Jeg har lagt til et par relevante artikler, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse