Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å be en jente i klassen på date, trenger forslag til hva vi kan gjøre!

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år som snart er ferdig med 10klasse. Det er en jente i klassen min som jeg lenge har hatt ganske god kontakt med. Det er en jeg også har blitt intressert i, kanskje også litt forelsket... Jeg lenge hatt tanker om å spørre hun ut på en date, og jeg har funnet ut at jeg skal gjøre det om ikke så lenge. Jeg har aldri vært i et forhold eller egentlig spørt en jente ut, derfor vet jeg egentlig ikke hvordan jeg skal spørre henne ut, hvor jeg skal spørre henne og til slutt; hva jeg skal gjøre med henne. Vet selfølgelig at å gå på kino er en mulighet, men det virker kanskje litt "mainstream" og man får lite kommunikasjon. takker på forhånd på all hjelp om hvordan jeg skal spørre henne, og hvor jeg skal tå henne med

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig å høre at du vil be med denne jenta på date!

Som du nevner selv er jo kino et vanlig alternativ, men det finnes masse andre ting å finne på også. Kanskje hun syntes det er hyggelig om du vil be hun med ut for å spise på café? Det kan kanskje føles litt kleint og man føler på et press til å finne på noe lurt å snakke om, men man blir ofte bedre kjent også.

Du kan jo også tenke litt over hva du vet om denne jenta. Hva liker hun å gjøre på fritiden, eller hva interesserer hun seg for? Har dere noe felles interesser? Om hun for eksempel liker teater kan du kanskje ta hun med å se en forestilling? Eller kanskje dere kan dra på en konsert om hun er veldig glad i musikk? Det er mange muligheter. I artiklene jeg legger ved er det mange gode forslag, både til hva man kan gjøre og hva man kan snakke om. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik planlegger du daten din

Kinodate (colourbox.com)

En date trenger ikke å være komplisert. Her får du en rekke tips til aktiviteter dere kan gjøre og steder å dra på date.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse