Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli gravid selv om man bruker p-piller?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare går rundt å beskymrer meg veldig.... Jeg var full på en fest og sov med en gutt jeg driver med, men føler at jeg har glemt noe som skjedde den natta.... Og jeg er så redd for at vi hadde sex, for jeg vil ikke gjøre det enda siden det er så tidlig i "forholdet"... Og jeg er jomfru og venninnene mine sier at jeg hadde merka det eller at jeg bare skal spørre han om det skjedde eller ikke, men det tørr jeg ikke:( Jeg går på p-piller og jeg har ikke glemt noen av pillene, har tatt dem til riktig tid og sånn... Men går rundt å tenker på dette hele tiden, tror du/dere at jeg er gravid? Eller er det stor sjangs for at jeg har/kan ha blitt det???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Jeg skjønner at dette er en skummel situasjon. P-piller er så og si 100 % sikre hvis de tas hver dag. Omtrent 1 av 100 jenter blir gravide i løpet av ett års bruk.

Har du glemt en pille, er det en viss risiko for å bli gravid hvis det har gått mer enn 36 timer mellom to p-piller. Da bør kondom brukes i tillegg i sju dager før man er sikker på pillene alene igjen.

Du bør ta en pille HVER dag til omtrent samme tid. Har du startet med p-piller på første blødningsdag er du beskyttet helt fra starten. Da trenger dere ikke bruke kondom. Har du startet senere i syklusen, bør kondom benyttes de sju første dagene.

Er du allikevel usikker anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsesøster! Hun vil kunne hjelpe deg ved en eventuell test. 

Med tanke på at du holder på med denne gutten bør dere kunne være ærlige med hverandre. Neste gang du møter han kan du nevne at du var veldig full og ikke nødvendigvis husker hva som skjedde. Det kan være skummelt å spørre, men det hjelper nesten alltid å snakke om ting! Jeg legger ved et par artikler som du burde lese, lykke til! 

 

Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse