Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter litt med å finne kjæreste. Trenger råd for å bli mindre usikker rundt jenter.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 20 år som sliter litt med å finne kjæreste Jeg er veldig oppegående og driver med trening liker å være ute i naturen -er er lærling på fulltid -holder på med lappen og er glad i å lage mat osv. Men greia er at jeg aldri har hatt kjæreste eller hatt sex og føler dette er veldig unormalt til min alder Jeg bli fort nervøs når jeg snakker med jenter jeg liker og er ikke så flink til å flørte å sjekke opp jenter som de fleste andre Har dere noen råd til hvordan jeg kan snu dette og ikke være så nervøs Hilsen en litt usikker gutt på jenteveien

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg kan forstå at du føler at det er litt rart og aldri ha hatt kjæreste eller sex, men det er viktig å vite at dette ikke er unormalt. Det varierer veldig fra person til person hvor lett man forelsker seg, derfor tar det litt mer tid for noen å finne noen man vil ha et forhold til. Det kan også være en positiv ting og viser at du faktisk bruker litt på å finne riktig person.

Utifra hva du selv skriver virker du som om du er trygg på deg selv og hvem du er. Det er en positiv ting og noe du med fordel kan bruke når du skal prate med jenter. Det er ofte lett å bli nervøs fordi man ikke helt hva man skal prate om eller hvordan man skal få frem hvem man er. Derfor ville jeg prøvd å ta utgangspunkt i de tingene du liker og interesserer deg for selv når du skal starte en samtale. Når du snakker om noe du liker selv er det kanskje enklere å ikke føle seg så nervøs. Det er selvfølgelig også viktig å lytte til hva den andre parten prater om, for å finne ut av hva de interesserer seg for. Det er alltid positivt å vise interesse for hva den andre parten sier.

Det er også viktig å huske at den du prater med også kanskje er nervøs og at dette ikke bare er noe du føler på. Kanskje det kan hjelpe deg å slappe av litt.

Jeg legger ved noen artikler som kan gi deg enda flere tips og ønsker deg lykke til :-)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse