Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en jente, men er usikker på om hun liker meg tilbake

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er altfor forelsket i en jente på trinnet mitt. Vi har veldig god kontakt og vi har det hyggelig sammen. jeg er kjempeforelsket i henne og det vet hun godt. Hun sier at hun er usikker på om hun liker meg på den måten. Og hun er ganske forvirrende, fordi noen ganger kan hun virke veldig innterresert, mens andre ganger er hun ganske avvisende. Dette blir jeg litt frustrert over og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, prøver å flørte og det der, men det virker ikke helt som hun vil at jeg skal gjøre det så mye. Prøver å ikke tenke så mye på henne, men jeg liker henne for godt til det. Når jeg spør om vi skal gjøre noe sammen bare vi to så har hun ikke så lyst, men med andre så er det greit. Men det blir ikke helt det samme fordi jeg vil gjerne snakke og være med henne på tomannshånd. Hun vil heller ikke gi meg så mye håp slik at jeg blir såret hvis hun finner ut at hun ikke liker meg. Jeg kan prøve enda hardere men tror ikke det vil hjelpe, så jeg er usikker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har hvert fall vist hva du føler, og at du gjerne vil se om det kan bli noe mer mellom dere. Jeg tror du må overlate det neste skrittet til henne, og heller vente til hun tar kontakt igjen. Er hun usikker så er det viktig at du gir henne tid, og at du viser at du ikke vil stresse. Det er ikke så mye du kan gjøre, annet enn å vente. I denne perioden, denne ventetiden, er det vanskelig å være tålmodig. Men man må nesten bare bite tennene sammen og være det. Om hun ikke snakker med deg så mye alene elle flørter med deg en stund, kan det være lurt å snakke med litt andre jenter slit at du får tankene bort fra henne.

Overlat det neste steget til henne, og se hvor det fører deg. Jeg legger ved noen artikler som du kan se på. Håper dette har vært litt til hjelp. Lykke til!Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse