Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i min beste venninne, hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt som liker en jente veldig mye har likt henne nesten i 4 år. Men hun er beste venninna og tør ikke å spørre henne om hun vil bli sammen med meg. Kanskje dere kan hjelpe meg. Tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss, og så fint at du er forelsket! Det å bli forelsket i en god venn er mye vanligere enn man tror, og kan ofte føles litt risikabelt. Man er redd for at man skal ødelegge vennskapet dersom man tar det neste steget. Allikevel kan det være verdt et forsøk. Du kan forsøke å foreslå at dere skal finne på noe alene, og prøve å fortelle henne at du kanskje liker hun litt bedre enn en venn. Gi henne komplimenter og vis at du er interessert! Dersom det skulle vise seg at hun bare er interessert i et vennskap kan det være lurt å godta dette, og prøve å legge fra deg følelsene. Dette kan være vanskelig, og da kan det være lurt å trekke seg litt unna, slik at du ikke blir for skuffet. 

Jeg legger ved noen artikler med gode tips!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse