Hopp til hovedinnholdet

Stole på kjæresten 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ei jente på 17 år og har en kjæreste som jeg har vært sammen med i 6 år, men i de 6 årene så har han funnet på masse tull, for eksempel ligge med en annen jente, holdt på med en annen jente, hooket med en annen jente. Jeg og han hadde fikset helt opp og han vil gifte seg med meg siden han mener at han er seriøs og jeg er liksom klar for det men greia er at jeg er veldig usikker på om jeg kan stole på han helt siden han har gjort mye feil, det er liksom snakk om fortiden, men han skjuler ting for meg og han lyver til meg og jeg føler jeg er blind i kjærligheten siden alltid når vi møtes så ender vi alltid opp med sex, liksom jeg er med på det. Det er ikke noe tvang, men vi gjør ikke noe annet enn å ha sex, vi koser ikke så særlig mye sammen lenger, det er bare liksom sex i forholdet og jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre.Mange mine venninner hater han, men når de snakker med han så synes de han er en herlig fyr Håper jeg får svar på hva dere tenker om det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar! 

Jeg synes det høres ut som du er i et litt giftig forhold, i forhold til at du kanskje som du sier, er litt blind av kjærligheten. Jeg synes du skal gjøre det klart for han at det ikke er akseptabelt å holde på som han gjør og at du ikke vil være kjærester med han om dette er slik forholdet deres skal være. 

Jeg tror nok det er lurt å ta litt avstand fra han. Ikke ha sex med han og ikke vær så tilgjengelig. Da får du kanskje kjenne på om du føler deg bedre uten han også :-) Gjerne snakk med familie, venner eller helsesøster om hva du tenker og føler også. Det er alltid godt å lufte tankene og følelsene sine, kanskje du kan få noen gode tips også :-) 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse