Hopp til hovedinnholdet

Men siden jeg tenker så mye på om han er utro, så betyr jo det at jeg er sjalu, noe som igjen betyr at jeg fortsatt elsker ham...?

 

Spørsmål
Heihei<3

Jeg har nå hatt kjæreste i litt mer enn ett år. Og nå i det siste har det vært litt masse rart som har skjedd, og jeg trenger råd, og hjelp.

De siste ukene, har kjæresten min virka ganske fraværende, og det virker som om han ikke bryr seg om meg, eller bare tar meg for gitt. Han har f. eks. sluttet å si pene ting til meg, eller snakke til meg med kosestemme, han ringer aldri, og hvis jeg vil være sammen med han, så må jeg ta kontakt. Jeg har prøvd å være ekstra flink tilå gjøre de tingene over, i håp om at han kanskje skulle gjøre det og. For er forhold krever jo en innsats fra to.
Forholdet vårt har de siste månedene vært ganske mekanisk, vi gjør det samme hele tiden, ser på tv, eller har sex. Men sexen er helt fantastisk, så jeg skal ikke klage på det. Men de gangene jeg har foreslått å gjøre noe annet, har jeg fått negativ respons.
I det siste har jeg oppdaget at han har snakket masse med bestevenninna mi på msn, noe jeg tar litt tungt, siden han snakker så sjeldent til meg. Det virker nesten som om han flørter med henne, ihvertfall de delene av samtalene jeg har fått med meg. Det var slik han snakket til meg i begynnelsen av datingen vår.
Og for få dager siden fant jeg lommeboka til en jente som gikk i klassen hans før på rommet hans. Han hadde selvfølgelig en forklaring på det. Den dagen jenta kom for å hente lommeboka si, fikk jeg plutselig ikke lov til å være med ut mens han tok en røk, selvom jeg alltid er med han. Og de gangene jeg har vært hos ham, og denne jenta har snakket til ham, åpner han ikke samtalene før jeg ser en annen vei osv. Dette er virkelig frustrerende. Som jeg nevnte istad, så har forholdet vårt blitt kjedelig, så jeg er redd for at han roter med andre. Jeg har også latt tankene vandre til andre gutter, og har tittet kanskje litt for mye på en gutt som går i klassen min. Men det er kanskje fordi jeg trenger oppmerksomhet fra en gutt, noe jeg ikke får fra typen min. Jeg vil føle meg elsket, noe jeg ikke gjør. Men siden jeg tenker så mye på om han er utro, så betyr jo det at jeg er sjalu, noe som igjen betyr at jeg fortsatt elsker ham. Jeg har tenkt mye på at det kanskje er lettest å gå videre, men da begynner jeg bare å gråte. Trenger virkelig noen gode råd, og hjelp.
Jente 15.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For meg høres det ut som forholdet deres kanskje er iferd med å bli mer nedbrytende enn oppbyggende. Mulig at dere fortsatt er litt glade i hverandre, men kanskje er det også slik at forholdet har blitt en trygg vane som det er litt skummelt å tenke på å gjøre slutt.

Det at du er litt sjalu er jo helt naturlig, men trenger ikke å være et tegn på at du har veldig sterke følelser igjen for denne gutten. Du har jo på en måte hatt et eierskap til ham, og da er jo sjalusien en naturlig følelse som kommer når noe(n) truer dette "eierskapet". Man vil jo naturlig være i fokus for partnerens oppmerksomhet når man er kjæreste, og når man ikke føler seg i hovedfokus, vil sjalusien komme.

Jeg syns du skal vurdere alvorlig hvor lenge du vil føle deg utrygg slik som nå. Å være den som først sier ifra at man vil avslutte forholdet før den andre sier det kan også være en måte å komme godt ut av det på uten å føle seg som den tapende part.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er det flest jenter eller gutter som har spilleproblemer?