Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med sjalusi

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med sjalusi. Jeg møtte ei fantastisk jente for omtrent 6måneder ish siden. Vi blei godt kjent og hun var min første, jeg blei seinere veldig forelsket i henne etter jeg ble med hun hjem.. Idag 6 måneder seinere så har hun gjort mye som har gjort med så sjalu å lei meg som hun hun har snakket og klemt og har generelt et godt venne forhold til en person som jeg ikke liker. jeg slo opp i sinne etter hun hadde sendt et bilde som jeg mener er ''drøyt'' til 2 andre gutter i klasses hennes uten hun syntes det men ja... dagen etter var jeg heilt knust å gråt så mye, jeg er ikke lykkelig når jeg ikke er sammen med hennes og jeg er så sjalu når andregutter snakker med henne. hun sier hun ikke klare å bli sammen med meg igjen forid jeg harsagt mye stygt når jeg harvært sur på henne men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre få å få henne tilbake. jeg har lært så masse men huntrorikke på at jeg har lært fra det jeg har gjrot før jeg har bevist det, men vet ikke hvordan jeg skal bevise det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. DU forteller at du sliter med sjalusi og at du og kjæresten din nå har gjort slutt siden det ble for mye sjalusi i forholdet og hun hadde sendt bilder til noen gutter i klassen.

Ja det er umulig å ta tilbake ting man har sagt i sinne, men som du selv sier så kan du endre på oppførselen din! Derfor så ville jeg gitt henne litt space først og la henne være i fred mens du jobber med deg selv.

At du finner  ut av hva du er sjalu på, hvorfor og om det er en annen måte å håndtere det på. Snakk med noen om dette gjerne en fagperson som helsesøter,  helsestasjon for ungdom eller en av hjelpetjenestene man kan kontakte.

 Så kan du kontakte henne etter en tid og fortelle at du har jobbet med deg selv og at du derfor har endret eller vil endre følgende ved deg selv og om hun er interessert i å høre om dette. Da kan du også fortelle hva du tenker og føler om deres forhold til hverandre og dine tanker til framtiden. Gi henne litt rom også for å kjenne  etter hva hun tenker og føler også tar du det derfra. Uansett hva som skjer kommer du til å klare dette, og med bevisst arbeid med degselv (noe vi alle må gjøre iblandt) da kan du klare det kjempe bra!

Ønsker deg lykke til, jeg legger ved artikler under som kan hjelpe deg. Kaos over tanker og følelser har noen teknikker som du kan  bruke i situasjonen eller når du tenker over det i ettertid, noe som kan være givende.  


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse