Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ei jente, hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er gutt (13) og er forelsket i jente (13) (en klasse under). Vært forelsket lenge nå, og ønsker å be henne på date. Jeg har kommet fram til at jeg skal be henne hjem til meg; se film, lage pizza eller noe god mat. Er dette ett godt valg? Problemet er at vi begge er sjernerte.. Når hun kommer (hatt besøk av hun før) blir jeg nærvøs for at jeg skal gjøre noe dumt.. Hva skal man snakke om? Hva er dumt/bra og gjøre? Når man ser på film, skal man sitte nærme hverandre? Hvordan kan jeg gi tegn at jeg liker henne? Jeg har tenkt på denne jenta veldig mye den siste måneden eller to. Jeg må gjøre dette. Hva skal jeg si når hun kommer? Jeg skal prøve å gjøre sånn at moren ikke blir med inn i starten.. Hva skal man si når hun reiser hjem? Jeg ser veldig fram til å gjøre dette, men gruer meg litt. Mange spørsmål :) Takk for hjelpen! :)))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har funnet en jente du liker, og så godt initiativ å invitere henne hjem. Det er jeg sikker på at hun setter pris på. Det knyttes gjerne litt spenning til de første møtene med noen man har et godt øye til. Det er helt naturlig, og ikke så mye å gjøre noe med. Det viktigste du kan tenke på er at hun er et menneske som deg og meg, og at hun helt sikkert er nervøs hun også. Vær deg selv, det er mer enn godt nok. 

Film og mat høres ut som et godt forslag! Når det kommer til hva dere kan snakke om legger jeg ved en artikkel du kan se på. Felles interesser er alltid en fin ting å snakke om. Har dere ikke så mye til felles? Snakk om det dere liker. 

En fin måte å vise at du liker henne på er ved å flørte. Jeg legger ved noen tips. Når det kommer til hvordan du skal oppføre deg så tror jeg det er noe du må se an underveis. Se hvordan hun reagerer på signalene du sender ut. Sitt gjerne i nærheten av henne hvis det virker som om hun er komfortabel med det. 

Jeg legger ved en artikkel med noen tips til hvordan du kan planlegge daten din. Se på den!

Si gjerne at det er hyggelig at hun ville komme når hun kommer, og fortell kanskje hva du har tenkt at dere kan gjøre? I tillegg kan det være et tips å la henne være med å bestemme film. Da har dere plutselig litt å snakke om. 


Håper dere får en fin dag!

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik planlegger du daten din

Kinodate (colourbox.com)

En date trenger ikke å være komplisert. Her får du en rekke tips til aktiviteter dere kan gjøre og steder å dra på date.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse