Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente som er livredd for at jeg er lesbisk

Jente
 

Spørsmål
Hei. Jeg er ei jente som er livredd for at jeg er lesbisk. Jeg har følelser for en kjendis, og disse følelsene stemmer med det som står skrevet under emnet "Forelskelse". Jeg hadde også slike følelser for ei jente i klassa. Jeg ønsker og være som de fleste, altså være forelsket i en gutt, hva skal jeg gjøre? Er det virkelig slik at er man lesbisk så er man det og det kan man ikke gjøre noe med?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Mange opplever perioder, spesielt i ungdomstiden, når man tiltrekkes av både det ene og det annet kjønn. Dette trenger ikke å være varige følelser, og man er ikke nødvendigvis bifil eller homofil om man tiltrekkes av det samme kjønn en periode. På samme måte kan man på et senere tidspunkt finne ut at man tiltrekkes av samme kjønn, selv om man ikke har gjort det tidligere. Noen som er bi eller homo har alltid følt at de er det, mens andre har vekslet opp gjennom barndommen og ungdommen. Noen opplever at de skammer seg over disse tankene, men det er ikke noe stygt eller farlig ved å være bi eller homo!

Det viktigste er at du finner din egen identitet, ikke hvilken kategori du "hører til". Din personlige seksuelle identitet inneholder en lang rekke faktorer som bestemmer hvem du tiltrekkes av. Det finnes ikke noen snarvei til å finne ut av dette, så det eneste er å kjenne på sine egne følelser, og ta den tiden du trenger.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Hvem må unge lovbrytere ha oppfølging av før de kan få prøveløslatelse?