Hopp til hovedinnholdet

Har holdt litt på med en jente som har kjæreste, jeg liker hun godt. Lurer på om jeg skal si ifra til kjæresten hennes?

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei, i et par mnd nå har jeg kjent med ei jente, men hun har en kjæreste. Hun har møtt meg og snakka med meg uten at kjæresten hennes vet det. Det virker litt som om hun liker meg litt, men skjønner ikke greia helt siden hun tross alt har en annen kjæreste. Jeg har begynt å like hun ganske godt, selvom vi ikke har så mye kontakt mer. Vi har kyssa osv noen ganger, så hun har teknisk sett vært utro. Hva synes dere jeg burde gjøre med det? Tror dere hun gjør det bare for å være en drittsekk mot han eller at hun faktisk liker meg litt? Typen hennes vet fortsatt ikke noe om det, så synes dere jeg burde ta den sjansen å snakke med typen hennes å si ifra om hvordan hu har vært mot han? Tror dere hun forsvinner helt vekk fra meg da og blir sur og irritert på meg, eller litt "glad" for at hun slipper å si det selv, hvis hun da liker meg litt tilbake. Hadde satt veldig pris på et svar da dette er noe jeg tenker en del på.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Det er selvfølgelig vanskelig å si noe om hvorfor denne jenta snakker med deg og har kysset deg når hun har kjæreste. Men jeg syntes det høres ut som at hun kanskje liker deg, eller i alle fall at hun gjorde det når dere hadde mer kontakt. Jeg syntes uansett ikke at du skal si noe om dette til kjæresten hennes, da dette er noe som er opp til denne jenta. Om hun ønsker å gjøre det slutt med kjæresten eller i alle fall å si ifra om det som har skjedd mellom dere så er det nok best at det kommer fra henne. Det er aldri hyggelig å ødelegge for et annet par og man vet heller aldri hvordan deres forhold fungere de to i mellom, eller hva de forteller hverandre.

Når det er sagt så tror jeg at det beste er at du og denne jenta avslutter det som er mellom dere frem til hun eventuelt gjør det slutt med kjæresten sin. Det er aldri noe hyggelig å ødelegge mellom noen andre og om hun ønsker å gjøre det slutt så er nok dette noe hun burde gjøre på en ordenlig måte, uten å la deg komme i mellom. Du kan jo snakke med denne jenta om spøre om hva hun ønsker videre. Du kan jo høre om hun ønsker å gjøre det slutt med kjæresten sin. Om hun ikke ønsker det så tror jeg nok det beste for deg vil være å avslutte det som er mellom dere helt. Dette er også mye fordi det ikke er særlig bra gjort ovenfor deg å være med deg uten at det kan bli noe særlig mer mellom dere.

Hvis du og denne jenta fremdeles har kontakt så råder jeg deg til å snakke med denne jenta og forklare hvordan dette føles i din posisjon og forklare at du ønsker at hun skal bestemme seg for hvem av dere hun helst vil tilbringe tiden sin med. Dette er det som er mest rettferdig ovenfor både deg og kjæresten hennes.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse