Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir betatt av eldre menn. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 15 år som er skikkelig betatt av eldre menn!! Jeg får crush på menn som er 40+ og som jeg aldri i verden kan klare å få.. Det er sinnssykt fælt og tanken dreper meg! Jeg ønsker så sterkt å være med en mann på 44 år, men han har et barn som er eldre enn meg... Det er så utrolig rart men jeg klarer ikke å motstå det, eldre menn er lidenskapelige, pålitelige, snille og alt! De er uten problemer og de skjønner ting.. Jeg elsker det, men vet det ikke kan være sånn. At jeg får mannen på 44 år har akkurat 0.0% sjanse for å skje, men jeg tenker på han hele tiden. Hvordan kan jeg distrahere meg selv, hva skal jeg gjøre i fremtiden? Alt med denne mannen gjør meg helt mo i knærne, jeg smelter av blikkene hans og ønsker at han skal se på meg på samme måte.. Jeg har til og med tatt meg selv i å ha skitne tanker om han, og det irriterer meg grenseløst!! Vær så snill å hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du ofte blir betatt av eldre menn. Forstå at det er vanskelig å være så betatt av noen som stort sett ikke er oppnåelig.

Noen ganger er det slik at en blir betatt av noen på grunn av at de er i en posisjon der de har makt, mere kunnskap og er snill og kan vise omsorg. Det betyr nødvendigvis ikke at den personen du har så sterke følelser for tenker på deg som noe annet enn en ung grei jente . En voksen mann eller kvinne som innleder et forhold til en ungdom på 15 år vil også kunne bli straffet. Du sier at du har "skitne tanker"om han du er forelsket i. Det er ikke noen farlig eller unaturlig å tenke på/dagdrømme om for eksempel sex med  den en er forelsket i. Men forstår at det kan være irriterende.

Det å ha slike følelser son du har nå er helt naturlig og de går stort sett over. Legger noen artikler under svaret som du kan lese.

Ønsker deg alt godt.
Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse