Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke like forelsket i kjæresten min lengre, men vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Vi har vært av og på i 3 år, og et sammenhengende forhold i 2 år. Jeg har det så utrolig fint når jeg er sammen med han! Men.. De siste 2 månedene, har følelsene mine for han endret seg helt.. Jeg er ikke forelsket i han lenger.. Jeg jeg føler at det er helt galt å være sammen med en jeg ikke har følelser for. Jeg gir han jo falske forhåpninger.. Jeg har tenkt på dette så mye, og liksom den ene siden av meg vil gjøre det slutt, mens den andre siden av meg vil bli hos han der det er trygt.. Dette er min første kjæreste, han har hatt mange- føler det er uretferdig, for jeg ikke har fått muligheten til å prøve meg fram.. Men vi har et veldig seriøst forhold! Men jeg føler jeg på en måte "kaster bort" ungdomstiden min på én gutt.. Det føles bare feil.. Men det er så vanskelig å gjøre det slutt.. Jeg har liksom ikke vist noen tegn til at det er noe galt, og han tror alt er som før.. Han har aldri vært så forelsket i meg før som det han er nå.. Hva skal jeg gjøre?...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du syntes det er vanskelig å gjøre det slutt med kjæresten din og at du ikke ønsker å såre han. Likevel så høres det ut som, ut i fra hva du skriver, at det er det du ønsker. Selvom det er en vanskelig avgjørelse så er det viktig å huske på at du må gjøre det som føles riktig for deg. Prøv også å tenk på at det blir vanskeligere og vondere jo lengre tid det tar. Det beste er ofte å bare gjøre det så fort man har bestemt seg for hva man vil.

Selvom det føles tyngre fordi han ikke aner noe om det må du også huske på at det er slik det er noen ganger i forhold. Noen ganger er den ene parten veldig forelsket, mens den andre ikke ønsker å fortsette forholdet. Det beste du kan gjøre er nok å bruke litt god tid når du skal fortelle han hva du føler. For eksempel kan du prøve å forklare han så godt som mulig hvorfor du føler det slik du gjør. Du kan også prøve å svare på de spørsmålene han eventuelt har, selvom det ikke alltid er slik at man har gode svar. Poenget er ofte å vise forståelse for at han blir lei seg og såret og å gi han litt tid til å ta innover seg den beskjeden han får. 

Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold