Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men er usikker på hva han føler. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er utrolig forelska i en gutt som er 2 år eldre enn meg. Jeg har fått følelsen av at han liker meg innimellom, men jeg blir såå usikker og sjalu når han er med andre jenter. Han får meg til å le og smile hele tiden, og han er med meg når vi møtes og sånt! Men jeg lurer på hva jeg kan gjøre for at han skal like meg og at han på en måte skjønner at jeg liker han. Han bor 30 min unna meg. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er litt usikker på hva du skal gjøre. Det å være forelsket kan noen ganger være litt skummelt, men ofte må man bare gå litt ut av komfortsonen for å finne ut hva den andre føler. Om du ikke prøver, vil du heller aldri få vite hva han føler. Et tips kan være å hinte litt til han. Hinting er en god måte å se om personen enten trekker seg unna eller hinter med. På denne måten slipper du å åpne deg selv helt opp, for så å eventuelt bli såret og sette dere begge i en vanskelig situasjon. Du finner også ut om han faktisk liker deg, så dette er en god måte å gjøre det på..selv om det kan ta lang tid. Men, jeg tror det er viktig å tenke at det er verdt det og ikke gi opp. Videre er det jo slik at man aldri vet hva som vil skje når det er snakk om følelser, man kan ikke kontrollere de - selv om man kanskje skulle ønske det. Om han ikke har gjensidige følelser er det viktig å gi seg selv tid, tenke at livet går videre og være rundt mennesker som venner og familie. Tenk da på det som en erfaring. Men ikke ta sorgene på forskudd, hint til gutten og se hva som skjer. Gi han tid og du vil kanskje tjene på det. 

Send han en melding, og vis at du gjerne vil bli bedre kjent med han. Det tror jeg han vil sette pris på.

Jeg legger ved noen artikler jeg tror du kan få bruk for. Husk at det er lurt å ta initiativ. Vær deg selv! 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få han/henne interessert?

Jente ligger i gresset (colourbox.com)

Er du forelsket, men føler deg usynlig i hans/hennes nærvær? Eller sliter du bare med å komme ut av vennesonen? Av og til gjelder det bare å være litt tøff og tørre å være seg selv. Ung.no gir deg tips til hvordan du kan vekke interessen!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse