Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker den samme som bestevenninnen min, men hun vet det ikke.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, etter sommeren begynte det en gutt i bestevenninna mi sin klasse. Han snakker ikke så mye norsk, så ingen av oss turte å snakke med han med en gang, men etter et par dager snakket jeg litt med han. Han var utrolig hyggelig, og jeg liker han skikkelig godt. Jeg har snakket med han mye, og bestevenninna mi har bare snakket med han over sosiale medier. Greia er at hun liker han, og det gjør jeg også.. Har så dårlig samvittighet og føler at hun har mer rett enn meg fordi han går i hennes klasse og fordi hun har sagt høyt at hun liker han... hun vet ikke at jeg liker han. Vet ikke hva jeg skal gjøre, for jeg liker han så utrolig godt?!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du syntes dette er en vanskelig situasjon og at du kanskje er redd for at det skal ødelegge mellom deg og bestevenninnen din. Når det er sagt så er det ikke slik at den ene eller andre har mer rett til denne gutten en den andre, men det kan likevel være greit om dere snakker sammen litt om det.

Jeg syntes derfor du skal snakke med bestevenninnen din om at du også liker denne gutten. Du kan jo si at du syntes at situasjonen er vanskelig og at du ikke vil at noe skal komme i mellom dere. Forhåpentligvis vil hun forstå at du ikke kan styre følelsene dine og at dette ikke er noe du gjør for å være slem. Dere kan også prøve å snakke litt om hva som ville skjedd dersom en av dere ble sammen med han. Hadde dere blitt sure på hverandre eller hadde det gått greit? Dersom du tror at dette kunne ødelagt mellom dere så må du kanskje vurdere hva som er viktigst. Er det viktigste at dere fremdeles har et godt vennskap eller er det viktigste å bli sammen med denne gutten? Jeg tror uansett det vil føles bedre dersom dere begge får snakket sammen og at dere er ærlig med hverandre.

Husk også at denne gutten selv må bestemme hvem av dere han liker, eller om han liker noen av dere. Det er ikke den ene eller den andre sin feil dersom han liker den andre bedre, dette er noe bare denne gutten kan avgjøre. Dere må bestemme dere for hvordan dette kan løses slik at vennskapet deres ikke blir ødelagt.

Jeg legger ved en artikler jeg tror vil være fin for deg å lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse