Hopp til hovedinnholdet

Har sendt nudes til en gutt som vil ha sex med meg, men nå liker han meg ikke mer fordi jeg har send nudes til kompisene også.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. eg er en 14 år gammel jente. eg har sendt nudes (naken bilder*) til en gutt som er 17 snart 18 og hann hadde lyst til å ha sex med meg når eg kommer tilbake fra ferien. men imens eg var på ferie så krangla vi og nå liker han meg ikke mer. eg har følelser får han og eg tror at han hadde følelser for ,meg også før han fikk vite at eg har sendt nudes til bestevennen hans og noen gutter til som han kjenner. eg vil ha sex med han men eg veit ikke om det er trygt og er er veldig flau for naken het. så eg håper at du har noen tips

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du skriver at du har sendt nakenbilder til en gutt som du liker. Du sier at han ikke liker deg lengre fordi han fant ut av at du også sendt nakenbilder til andre. Jeg skjønner at du kanskje syntes det var spennende og sende disse bildene og at du tenkte at du fikk oppmerksomheten til disse guttene på den måten. Likevel tror jeg at det er viktig at du forstå at slike bilder sjeldent gir deg den oppmerksomheten du ønsker å få. Selvom du tenkte at du kanskje stolte på de guttene du sendte til så er det ofte slik at man aldri kan vite dette helt sikkert. Det er dessverre også ofte slik at de som mottar slike bilder ikke nødvendigvis liker deg selvom de ber om bildene.

I tillegg sier du at i allefall en av disse guttene er mye eldre en deg og at du vil ha sex med han. I Norge er den seksuelle lavalderen 16 år. Det vil si at noen som er 16 år eller eldre ikke har lov til å sex med noen som er under 16 år. Denne gutten har altså ikke lov til å ha sex med deg. Denne loven har vi blant annet for å beskytte de som er under 16 år mot å sex før de er klare for det.  Jeg vil derfor  anbefale deg og ikke ha sex med noen av disse guttene. Det høres ut som om det bare er det de er interessert i, og selvom det kanskje er spennende så er det både ulovlig og det vil antagelig være ganske annerledes en det du tenker at det vil blir. Det kan nok føre til at du blir såret og angrer etterpå.

Jeg tror derfor det beste for deg vil være å slutte å sende disse bildene til andre og å holde deg unna disse guttene. Som sagt er det ofte spennende å tenke på slike ting, men det er også veldig annerledes når det først skjer. Derfor har vi blant annet lover som prøver å beskytte mot dette. Det beste er nok å vente en stund og å heller møte en person som er interessert i deg for den du er og som respekterer deg før du tar slike avgjørelser.

Jeg legger ved noen artikler nedenfor som jeg tror vil være fine for deg å lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse