Hopp til hovedinnholdet

Liker en jente på skolen min som er 1 år yngre, hvordan bør jeg gå fram?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå andreåret på videregående og har av en eller annen grunn blitt forelsket i ei jente som er ett år yngre. Jeg har gått på skole med henne siden barneskolen, og hun begynte nylig i VG1. Jeg har aldri hatt følser for henne før, men synes hun virker som en jente for meg og har lyst til å bli bedre kjent med henne. Problemet er at hun er som nevt tidligere, ett år yngre. Da føler jeg at det er litt rart å plutselig ta kontakt ut av det blå. I tillegg går storesøsteren hennes i klassen min, som gjør saksen litt pinlig. Denne jenta virker som ei stille jente, selv om hun også virker relativt populær. (Litt som meg) Jeg lurer på hva jeg bør gjøre nå for å bli bedre kjent, hva burde jeg snakke med henne om, når bør jeg gjøre det osv. Har egentlig aldri vært forelsket før så synes at nesten alt blir litt rart og har ingen anelse om hvordan jeg bør gå frem. Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Så hyggelig å høre at du er forelsket:) 

Det er helt vanlig å bli forelsket i en person som enten er yngre eller eldre enn deg selv, så dette bør du ikke henge deg for mye opp i.

Jeg synes du bare skal kjøre på, bli enda bedre kjent med henne og flørte med henne slik at hun skjønner at du er interessert. For hvis du ikke tør å vise interesse, vil jo ingenting skje. Du har, når alt kommer til alt, ingenting å tape.

Jeg legger ved noen artikler nedenfor med noen gode tips og råd. Flørt med henne på meldinger, Facebook og lignende, men forsøk også å få til et møte. Hør med henne om dere kan finne på noe en dag. Da er det mye lettere å vise interesse. Når du flørter med henne, blir du forhåpentligvis også klokere på hva hun tenker om deg - følg rett og slett med på hvordan hun reagerer.

Hvis du ikke får noe tydelig inntrykk av hva hun tenker, synes jeg du skal fortelle at du liker henne. Da vil hun garantert fortelle deg hva hun føler for deg. Men begynn altså med flørting, og se om det fører noen vei.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse