Hopp til hovedinnholdet

Har aldri kjent på følelsen av å være forelsket, er det noe galt med henne?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har aldri følt den forelska følelsen, å begynner nesten å lure på om det er noe "galt" med meg? Jeg har snakket med, å likt mange gutter, men jeg får ikke følelser, eller blir forelska i de... Men samtidig har jeg og veldig lyst på kjæreste, og er på konstant leting etter en, noe som nesten et litt slitsomt da jeg egentlig burde slått meg til ro med å være singel.. Jeg begynner også å lure på om jeg er lesbisk/bifil siden jeg ikke har blitt forelska i noen.. Men hvordan vet jeg det da? Hilsen jente som kunne tenkt seg og blitt forelska..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Vi mennesker er veldig forskjellige når det kommer til følelser. Noen oppdager tidlig i livet sterke følelser av forelskelse, mens andre oppdager dette seinere. Noen forelsker seg ofte, andre sjeldnere. Her er det ingen fasit.

Om du er bifil eller lesbisk kommer an på hvem du forelsker deg i, tiltrekkes seksuelt, fantaserer om, samt opplever romantisk kjærlighet for. Hvis disse følelsene etterhvert, hovedsaklig retter seg mot jenter, kan det være du passer inn i betegnelsen lesbisk. Hvis de kommer for både jenter og gutter, kan betegnelsen bifil passe best.

Bruk litt tid på å finne ut av hva som kjennes riktig ut for deg. Bli kjent med kroppen din og hvordan den fungerer. Ofte kan ønsket om å finne seg en kjæreste bli så stort at man blir litt stresset.

Prøv og slapp av, dette er noe som mange må bruke litt tid på. Min erfaring er likevel at disse følelsene vil komme tydeligere frem for deg etterhvert som du får mere livserfaring og møter flere mennesker på din vei. Legger ved noen artikler du kan se på i forbindelse med dette.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse