Hopp til hovedinnholdet

Eksen sammen med en venninne 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei ung! Min eks-kjæreste har nylig blitt sammen med en "venn" av meg, hun har egentlig aldri vært en ordelig venn for meg. Støtter meg ikke eller noe, og hun visste at jeg var interessert i eksen min. Men velger å bli sammen uansett. Poenge mitt er at jeg sletta han fra snapchat og facebook, og blokkerte henne på fb og sletta fra snap. Han sendte meg en ny vennerforespørsel på facebook, har verken sletta eller godtatt. Så i går skrev han til meg, om hvorfor jeg hadde blokkert han fra snap, men det er jo ikke sant, har bare fjernet dem. Så mener han at jeg er fjortis fordi jeg hadde blokkert dem. Og sa jeg ikke var moden fordi jeg ikke godtok unnskyldningen hans. "håper du kan bli venn med meg og jentas navn" jeg mener at det er ikke en god nok unnskyldning, for han har ikke vært særlig hyggelig mot meg. Han kalte meg dum og verste kjæresten han hadde hatt. Hva mener dere? er han fortsatt interessert i meg, føler han bare lager unnskyldning for å snakke med meg.Vil høre deres mening:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes først og fremst at du må finne ut av hva du føler og vil, uten å tenke på hva de/han sier og synes. Det kan godt hende at han fortsatt liker deg, men om det er som venn eller som kjæreste vet jeg ikke. Hvis du føler at det er riktig for deg å slette han fra facebook og snapchat, så synes jeg du skal gjøre det, og det kan du også si til han. Du trenger ikke å forklare det noe mer, eller lage noe mer ut av det, enn at du sier at du trenger det. Det er ikke noe hyggelig av han å kalle deg de tingene, og det kan jo være tegn på at han kanskje ikke helt vet hva han vil og føler, og er ganske frustrert.

Hvis du sier til han at det er best for deg, så må han respektere det. Aller først må du kanskje finne ut av hva du vil også. Hvis du fortsatt liker han, så si det til han. Ikke at det er en selvfølge at dere skal bli sammen igjen etterpå, men da har du ihvertfall sagt det, og det slipper og bli noen flere misforståelser :-) Gjerne snakk med venninner  eller familie om dette. Det er alltid godt å lufte tankene og følelsene sine, og kanskje de også har noen gode tips! 


Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse