Hopp til hovedinnholdet

Liker en jente og lurer på hvordan jeg skal gå frem?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Ifjor begynte jeg på vgs, og da ble jeg forelska i ei jente i klassen min. Jeg har lyst til å bli bedre kjent med henne men aner ikke hvordan jeg bør gå fram, siden hun aldri eller sjeldent er på enmannshånd. Sosiale medier er uaktuelt, jeg vil gjerne ta kontakt face2face. Hun har også vist antydninger til at hun kan være interessert, jeg har gitt mange blikk og hun har returnert disse. Når vi snakker pleier hun ofte å se meg inn i øynene også, og ta seg i håret. Det kan hende hun gjør dette med alle, det har jeg ikke lagt merke til men hun virkler ihvertfall muligens interessert. Hva anbefaler dere at jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du har møtt en jente du liker. Jeg kan forstå at det ikke er like enkelt å ta kontakt når hun sjeldent er alene og at det kanskje kan føles litt ubehagelig når det er mange rundt. Likevel så høres det jo ut som at du allerede har snakket og flørtet litt med denne jenta og det er fint. Du skriver at du tror at hun kanskje kan like deg også og utifra hva du skriver så kan det kanskje virke sånn.

Ettersom du allerede har snakket litt med henne fra før av blir det kanskje enklere og også ta kontakt i andre situasjoner. Du sier at problemet er at det er så mange rundt, og at du vil snakke litt mer bare dere to. Kanskje går du forbi henne i gangene på skolen når hun er alene noen ganger? Eller møter på hun andre steder? Ettersom du kjenner henne fra før av er det kanskje ikke noe i veien for å starte en samtale når du ser at hun går alene? Du kan jo kanskje bare åpne med noe enkelt skole-relatert for å få igang samtalen, rett og slett for å vise at du ønsker å få mer kontakt.

Jeg forstå at du gjerne vil snakke ansikt til ansikt og jeg er enig i at dette gir en bedre kontakt samtidig som det er enklere å tolke det den andre sier og gjøre. Men det er også sånn at sosiale medier noen ganger kan være et nyttig når man ønsker å bli enda bedre kjent med noen. Jeg sier ikke at du bare skal ta initiativ og snakke over sosiale medier, men kanskje bare det å adde som venn eller legge henne til på snapchat eller instagram kan være fint fordi dette også viser at du er litt interessert? Det er selvsagt opp til deg, men poenget er at det ikke bare behøver å være dumt.

Jeg foreslår egentlig at du bare prøver å ta mer kontakt med denne jenta og kanskje at du også prøver å ikke bry deg om det i de situasjonene det er andre mennesker rundt. Så lenge du prøver å ta kontakt og snakker med jenta så vil dere bli bedre kjent og etterhvert vil det kanskje føles naturlig og for eksempel spøre om dere to skal finne på noe i sammen?

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og jeg ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse