Hopp til hovedinnholdet

Liker en gutt på trinnet, han flørter med med, men med mange andre jenter også.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg begynner å få følelser for en på trinnet, men han er en type som flørter med alle, så jeg vet ikke om han føler noe tilbake. Vi prater masse sammen. Han klemmer meg. Når han går forbi legger han hendene på skuldrene mine, eller rundt livet mitt (sikkert for å erte litt). Men han gjør også dette med andre. Han ser ofte på meg. Og når øynene møtes ser han ikke vekk. Han er morsom, og jeg vil gjerne bli bedre kjent med han, men vet ikke hvordan. Jeg skjenner at jeg blir litt små sur når han er med andre jenter.... Tror du han føler noe for meg? Hvordan kan jeg finne ut om han føler noe? Hva kan jeg gjøre for at han skal forstå at jeg liker han uten og skremme han vekk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det ikke er så enkelt å vite hva denne gutten mener med flørtingen når du har sett at han også gjør dette med andre jenter. Det kan være at han er veldig flørtete som person og at det ikke ligger noe mer bak, eller så kan det være at han liker deg men også har denne tonen med andre jenter. Det er ikke godt å si og jeg kan ikke svare deg på grunnen til dette. Jeg tror den enkeleste måten å finne ut av det på er ved å prøve å bli bedre kjent med han og å få enda bedre kontakt, slik du skriver. Om han finner ut at du liker han er det kanskje også enklere å finne ut av om han føler det samme tilbake.

Jeg tenker at noe som er viktig dersom du ønsker å vise at du liker han er å flørte tilbake. Jeg vet ikke om du gjør dette fra før, men det er i allefall en måte å kommunisere at man er interessert på. Når dere får blikk kontakt og han ikke flytter blikket kan du jo kanskje prøve å gjøre det samme. I allefall prøve å holde øyekontakten litt mens du smiler. Kanskje kan du også gi han litt oppmerksomhet når du går forbi han i gangen, slik han gir deg? Kanskje kan du prøve å snakke og tulle litt med han også for å vise ekstra interesse?

Det går jo også an å spøre om han vil finne på noe en dag, om du føler deg komfortabel med det? Kanskje kan det føles litt vanskelig å spøre om bare dere skal finne på noe? I så fall kan du kanskje prøve å invitere han til å finne på noe med flere andre. Det kan føles litt mindre skummelt, samtdig som dere får mulighet til å bli bedre kjent utenfor skolen.

Du må rett og slett finne ut av hva du er komfortabel med selv. Dersom du forteller han at du liker han så er det jo ikke sikkert han svarer det samme tilbake, men dersom du ikke sier noe vil du antagelig aldri få vite det. Jeg tenker at det er vitktig å ta noen slike sjanser fordi det kan ende med noe veldig positivt.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse