Hopp til hovedinnholdet

En gutt liker meg, men jeg liker ikke han. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

For noen uker siden begynte en gutt fra skolen min å snappe med meg. Han flørtet mye med meg, men jeg ga klar og tydelig beskjed om at jeg kun ville være venner. Han sa han også ville være det. Helt til en dag fortalte han meg hva han føler for meg, og at han var forelsket. Han er en utrolig koselig og snill gutt, men jeg liker han absolutt ikke på den måten. Jeg tør ikke å si det til han, fordi jeg er redd for å såre følelsene hans, så jeg lurer på hva jeg skal si eller gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg, og at du er redd for å såre følelsene hans. Samtidig tror jeg ærlighet er viktig i slike situasjoner. Hvis jeg var i din situasjon ville jeg sagt det som det er. Du syntes han er hyggelig og liker han godt som venn, men har ikke helt de samme følelsene for han. Det vil sikkert ære litt vondt for han i starten, men det er bedre å være ærlig på det fra starten av. Alternativet er at han blir enda mer såret ved en senere anledning. 

Vær ærlig, men høflig. Du kan ikke styre følelsene dine, og det er helt greit. Men han har følelser for deg, og da er det viktig å være klar på dine tanker også slik at han ikke utvikler sterkere følelser. 

Å fortelle det som det er trenger ikke bety at du er slem eller prøver å såre han. Faktisk kan det være det riktigste å gjøre i slike situasjoner.

Håper dette hjalp deg litt på vei. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse