Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine liker ikke at jeg liker en gutt som ikke er norsk. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg liker en gutt. Problemet er bare det at han er ikke norsk, jeg ser ikke noe galt i det men foreldrene mine er litt imot det. Jeg vet ikke helt om de bare tuller eller om de mener det. De sier ting som: ja bare du finner en norsk så går det fint og blablabla. Jeg tror de mener pga kultur og religion. Jeg liker han virkelig men er redd de blir sure. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no!


Så spennende at du liker en gutt! Det er ikke lett å ville være kjæreste med noen som foreldrene ikke aksepterer. Du forteller at foreldrene dine sier halvt i spøk at du bør ha en norsk kjæreste, og at du blir usikker på om de mener det på ordentlig.
 
Jeg tenker at dine foreldre er opptatt av at du skal ha det bra, og at hvis de ser at du trives sammen med en hyggelig gutt som dine foreldre kan stole på, blir det kanskje mindre viktig hvor han kommer fra. Jeg foreslår at du inviterer gutten til deg som venn, slik at foreldrene dine kan få møte ham uten noe press. Du kan også ta dette opp med foreldrene dine dersom du vil, slik at dere får en rolig og bra prat om hva du og dine foreldre tenker om å ha kjæreste fra ulike steder. Det er jo sånn i dag at det er mange måter å være norsk på, man kan komme fra flere land og fremdeles være en norsk ungdom.
 
Du kan også prate med helsesøster på skolen din om dette, slik at du kan få støtte og tips.
 
Masse lykke til!
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse