Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få øyekontakt med han? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært på trening i dag og jeg la merke til at en gutt der så på meg. Ikke på en ekkel måte men...du vet. Men hver gang han så på meg, så så jeg en annen vei. Jeg hater når jeg gjør det. Jeg klarer ikke engang å ha øyekontakt med fremmede som går forbi meg. Og jeg ville gjerne fått øyekontakt med ham, men jeg vet ikke helt hvordan. Vær så snill og hjelp meg?! Hvordan kan jeg gjøre det bedre neste gang jeg ser ham?!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Det handler mye om at man rett og slett på finne mot og styrke. Jeg forstår at det kan virke litt skummelt å ha øyekontakt med han. Når det er sagt så kan du stille deg selv spørsmålet "Hva er det verste som kan skje?" Mest sannsynlig så vil det nok gå kjempe bra og han vil nok synes det er hyggelig. 

Kanskje du kan prøve å si hei til han neste gang du ser han? Hvis du synes det blir litt merkelig å si hei til han sånn helt uten videre, kan du f.eks. prøve å starte en samtale med han. Du kan da starte samtalen med et spørsmål f.eks. "Hvor mye er klokka?" Da har du liksom en "grunn" for å ta kontakt, og kanskje samtalen går litt lettere og du kan ha øyekontakt med han. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse