Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når kjæresten er overbeskyttende?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har snart vært sammen med en i snart i 8 mnd. Vist ikke jeg tar telefonen eller sender melding tilbake til han så ringer han foreldrene mine og sier at jeg ikke tar telefonen så han blir bekymmeret og tror det har skjedd noe med meg. Han sier han må snakke med meg selv om jeg er sliten etter jobb så må jeg møte han eller så blir han sur og begynner nesten og gråte og jeg får nesten ikke lov til å være med venner siden han vil være med meg men ikke mine venner, og jeg føler han bruker meg for få sex men jeg er ikke et sex leketøy. Jeg føler at jeg har mistet mye følser for han etter at han ble sånn, også skriver han det samme hele tiden og det er ting jeg vet som at han elsker deg, savner deg og glad i deg. Jeg har prøvd og snakke med han men han sier bare OK også skjer det samme dagen etter eller så fort jeg har dratt. Og vist jeg har blitt sint på han fordi han har gjort meg sint så forteller han alt til moren sin som gir meg tilsnakk. Noe jeg misliker. Fra redd jente på 18%u263A

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Det er alltid vanskelig å kombinere venner, kjæreste og privatliv når man er i et forhold, spesielt når kjæresten er overbeskyttende. Du skriver at du allerede har prøvd å snakke med ham, og at det ikke hjelper. Men har du bare nevnt det i farta, eller faktisk tatt deg tid til å fordype og forklare nøyaktig hva du føler? Om du kun har gjort førstnevnte anbefaler jeg på det sterkeste å prøve ut sistnevnte. Ikke legg skjul på hvordan du har det, men si det som det er. Vær gjerne litt brå og frempå, slik at han forstår alvoret, men vær samtidig åpen til å høre på hans side av saken. Kommunikasjon er tross alt noe av det viktigste i et forhold.

Om det ikke hjelper å sakke med ham, kan du også prøve å snakke med foreldrene dine eller venninner, som kan komme med tips og veiledning, og som eventuelt kan snakke med ham om det. Om dette ikke hjelper bør du vurdere om forholdet er verdt å holde på. Du er tross alt 18 år gammel, og bør få kunne ta egne valg og tilbringe tid med venninner, selv om du er i et forhold. Kjæresten din må lære seg å respektere deg og tolerere at ikke hele livet ditt dreier seg om han. 

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse