Hopp til hovedinnholdet
Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er ei jente som lurer på noe.
Mammaen min er helt rar, hun pleier aldri å være sånn. Hun er liksom litt sur men på en litt rar måtte. Vanskelig å forklare. Men jeg vet at det er noe med henne som har blitt helt rart. Om hun er sur eller ikke...
Problemet igjen er at jeg ikke tør å spørre henne. Har spørt pappa men han sier at det sikkert ikke er noe.

Og så er det et annet problem. Jeg har blitt mye forelsket i gutter før men plutselig har det slutta. Jeg ble sammen med en for ikke så lenge siden. Men greide ikke å være sammen men han siden jeg var redd han skulle såre meg elle noe. Har hatt en tøff oppvekst med en gutt som var veldgi slem. Han banka og mobbet meg på og etter skolen. Han flyta jo så et gikk jo over. Var deperimert en stund, men fikk hjelp.

Vel jeg lurer på om jeg er lesbisk eller om det er noe jeg kan gjøre for å ikke redd når jeg blir sammen med noen! Plis trenger hjelp!! Er skikkelig deppa! OG har inegn familie eller venner å snakke med.
Hilsen AG
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke noe hyggelig når mamma ikke er som vanlig. Hva dette skyldes, kan jeg jo ikke vite, men når du ser at det er et eller annet, så har du nok rett i det. Jeg syns du skal forsøke å si til henne at du syns hun er litt annerledes for tiden, og at det gjør deg litt usikker/utrygg på om noe er galt. Selv om hun da ikke sier HVA det er får hun i allefall muligheten til å vite at detter er noe du ser, og det plager deg. -Det kan gjør sitt til at hun gjør noe med det, eller etterhvert greier å forklare hvorfor det er slik. Hvis du sier det på den måten og ikke spør "hvorfor er du sur", vil det lettere gjøre at du får henne selv til å se at dette ER noe når du blir utrygg. -Hvis du sier "hvorfor er du SUR", som ofte er den kjappe måten å si slikt på, oppnår man som regel bare at den man sier det til, tar det mer som en beskylding, og man kommer ingen vei.

Hvis dette varer og du ikke finner ut av det, så vil jeg anbefale deg å prate mer med pappa. -Evt. kan du prate med helsesøster om dette.

-Også det med at du syns det er vanskelig å stole på noen i et forhold, syns jeg at du skal ta en prat med helsesøster om. -Evt. på helsestasjon for ungdom. Hvis du har noen vonde opplevelser med at du ikke kan stole helt på folk (gutter, foreldre eller andre) fra tidligere av, kan ha satt seg litt fast og ødelegge litt for deg når du skal etablere et nært forhold til venner eller kjærste. Dette er det fullt mulig å gjøre noe med, slik at du kan få tilbake tilliten som skal til for å ha det bra i et forhold.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kor lenge kan du spare til bustad på BSU-konto?