Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min tror jeg har vært utro, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å forstå sannheten?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har i 4 år vært mye usikker til forholdet mitt. Nå på vårt fjerde år har jeg vært veldig usikker og jeg flyttet fra han og inn i egen leilighet. Vi var fortsatt sammen, men jeg følte ingenting og begynte å snakke med nabogutten. Han var på besøk hos meg et par ganger, og ingenting skjedde. Vi snakket endel over meldinger, og jeg fortalte han at jeg nettopp var blitt singel. Kjæresten min jobber turnus og er på sjøen 14 dager on and off. Kjæresten min ville prøve igjen og sendte meldinger om en sjanse til, jeg godtok og sa ifra til nabogutten om dette. Før jul fikk jeg melding fra nabogutten om å ønske god jul, jeg sa ja og bedde han inn. Kjæresten min skulle overraske meg og kom hjem 2 dager tidligere. Der møtte han nabogutten til meg og alt ble bare missforståelser. Nå tror kjæresten at jeg har vært utro!! Har løyet og sagt at det var tilfeldig god julz Kjæresten tror meg ikke og dette spiser meg opp innvendig. Jeg kan ikke fortelle sannheten. Har løyet nok.Er så redd. Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Slik jeg forstår det så tror kjæresten din at du har vært utro, noe du ikke har vært. Du har likevel tatt en liten hvit løgn og sagt at nabogutten var der tilfeldig, selvom du hadde fortalt han at han fikk komme for å si god jul.

Jeg forstår at du i ettertid kanskje angrer litt på at du løy om måte det skjedde, fordi det viklet deg lengre inn i noe som du egentlig kunne kommet ut av dersom du sa det slik det var. Jeg vet ikke helt om det er hensiktsmessig å fortelle han denne sannheten nå. Jeg vet ikke om det ville gjort ting noe værre, men kanskje ville det ikke gjort de bedre heller. Poenget her er jo, slik jeg forstår, at du uansett ikke har vært utro mot kjæresten din og det er det du må få han til å forstå. Jeg skjønner at kjæresten din ble urolig av å se denne gutten hos deg, spesielt fordi du har hatt en "greie" med han mens det var slutt mellom dere. Jeg tenker at det derfor er denne situasjonen dere må rydde opp i. Du må kanskje ta et mer besvisst valg på hva du ønsker å satse videre på. Dersom du virkelig vil gi forholdet til kjæresten din en ny sjans så bør du kanskje fortelle dette til den andre gutten og forklare han at du pågrunn av dette må ta litt mer avstand. Spesielt dersom det er slik at du har litt følelser for han, fordi det bare vil komplisere den allerede vanskelige situasjonen mellom deg og kjæresten din.

Jeg tenker også at det er viktig at du og kjæresten din bare setter dere ned slik at du får fortalt han at dette utroskapet aldri har skjedd. Du kan si at du har vært usikker og forvirret, men at dette ikke er noe du har handlet på. Kjæresten din er nok såret og lei seg, prøv å vis forståelse for denne usikkerheten, samtidig som du forsikrer han om at det faktisk ikke skjedde noe fysisk mellom deg å denne gutten. Forhåpentligvis vil kjæresten din tro deg om du bare få snakket godt og lenge med han om hva dere føler og hva som har hendt. Dersom du tror at kjæresten din vil tro mer på deg ved å fortelle at du sa ja til at nabogutten fikk komme så syntes jeg bare du skal gjøre det. Det var dumt å lyve om det, men det kan du jo forklare med at du var veldig klar over at situasjonen så verre ut en den var og derfor også redd for å gjøre den verre ved å si det som det var. Om det kan utgjøre noen forskjell at du nå fortelle sannheten nå så syntes jeg i allefall at du skal gjøre det.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold