Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kjempeforelsket i en gutt, men jeg er muslim og foreldrene mine sier at jeg ikke får være sammen med noen gutter, hva gjør jeg? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er kjempe forelsket i en gutt i klassen min, men jeg tørr ikke å snakke med han, en gang så lagde jeg en falsk Instagram bruker og lot som om jeg var noen andre for å snakke med han, men han fant ut hvem jeg var, så det ble litt sånn kleint! Men alt er bra mellom oss nå! Men det er et problem og det er at jeg er muslim, jeg har ikke lov til å være sammen med noen gutter, jeg vil jo ikke være muslim! Men jeg har ikke likt noen så godt som det jeg gjør med han! Jeg har drømt om han 2 ganger på rad!! Han betyr såååå myeee for meg!! Jeg begynner å grine av glede hver gang jeg tenker på han!! Jeg har en hel playliste på Spotify med sanger som minner meg om han. Lurte på om dere hadde noen tips til hva jeg bør gjøre...?? Eller bør jeg si hva jeg føler for ham....? Jeg er så usikker, han betyr mer for meg en det familien min gjør!! Elsker han over alt på denne jord. Jeg klarer ikke slutte å tenke på han!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at dette ikke er lett for deg og at du opplever dette som svært vanskelig. Det er ikke lett når man har forskjellige verdier og holdninger enn sine foreldre. 

Jeg tror det er lurt at du snakker med noen voksne du stoler på om dette. Kanskje du kan snakke med helsesøsteren eller rådgiveren på skolen din eller lignende? Det kan være fint å snakke med noen som kan se det hele fra utsiden. Det kan også være fint å snakke med eldre søstre for eksempel. 

Det virker som du er veldig forelsket i denne gutten, og det er trist om du må skjule disse følelsene for foreldrene dine. Det er så mange sterke følelser innblandet, og det er helt klart at dette ikke er en lett situasjon for deg. 

Det finnes noe som heter Familievernkontor, der er det mulig å få snakke med erfarne og dyktige terapeuter som kan snakke med ungdom og deres familier.  Du kan gå dit alene og snakke med en terapeut og få gode råd, det er også mulig at du kan snakke med en terapeut sammen med foreldrene dine. Du kan finne ditt nærmeste familievernkontor på bufetat.no

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse