Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min skjelte ut familien min, nå vil de ikke ha noe med kjæresten min og gjøre

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har var sammen med kjæresten i 5 år. Vi har hatt våre oppturer og nedturer. Kort fortalt har familien min slitt med å akseptere forholdet vårt pga aldersforskjell mellom oss (8,5) jeg er yngst. Med tiden løsnet de litt og vi dro på turer og hadde det hyggelig sammen alle sammen og mor og far ble løsere i tråden og synes forholdet var greit, ikke bra, men greit. Min kjæreste har nok alltid følt litt på det at h*n ikke har blitt akseptert. En dag hadde h*n fått nok og begeret rant over. H*n skjelte ut min familie og sa masse sårende ting. Nå vil ikke familien min ha noe som helst mer med kjæresten min å gjøre. det har gått snart 2 år og de nekter rå treffe kjæresten min, ei heller ta i mot en unnskyldning. De sier så lenge en person har slikt tanker mot noen er ikke den personen bra for de. Jeg vet kjæresten min ikke synes vondt om familien min, men ikke følte seg bra nok rundt de. Noen tips om hva jeg kan gjøre for at min familie kan akseptere dette og prøve å forstå 2 sider.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 20 år!

Dette var leit og lese, jeg forstår godt at du er frustrert og lei deg. Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg og at du er splittet mellom følelsene dine for kjæresten din og foreldrene dine sin mening om forholdet deres. 

Det var nok ikke så rart at familien din reagerte som de gjorde når de egentlig strevde med å akseptere kjæresten din fra før. 

Jeg forstår også at det ble nok for kjæresten din etter å ha prøvd så lenge og bli akseptert av familien din. 

Jeg tror det kan være lurt at du finner ut hva som er grunnen til at foreldrene dine har så mye imot aldersforskjellen mellom dere. Er det kun aldersforskjellen, eller er det noe annet de bekymrer seg for? 

Det som er viktig å huske på er at foreldrene dine antagelig vil det beste for deg, og grunnen til at de er så negative er at de vil beskytte deg. Bekymringene deres kan basere seg på deres egne erfaringer, eller erfaringer de har med deg fra før. Kan du tenke deg at de kan ha noen grunn for ha disse bekymringene? Det kan være lurt at du prøver å se situasjonen litt fra deres side, kanskje vil det gjøre det enklere å forstå hvorfor de er så negative.

Er det noen du stoler på som kunne hjelpe deg til å ha en rolig samtale med foreldrene dine? Noen som kan hjelpe deg med å undersøke mer for å høre hva det er som gjør at de mener at dette forholdet ikke er bra. Kanskje du har en annen person i familien som kan hjelpe deg? 

Du kan også oppsøke helsestasjon for ungdom der du bor for å få hjelp og råd. Kanskje det er noen der som kan hjelpe deg og snakke med mamma og pappa.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse