Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten til bestevenninnen min liker meg, hvordan skal jeg si til han at jeg ikke føler det samme?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Bestevenninna mi har fått seg kj. Han går ikke på skolen vår, men nå sa han at han likte meg. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Vil ikke knuse hjertet hans heller. Han blir mobba også. Er redd for å si tilbake til han at jeg ikke liker han. Aner ikke hva jeg skal svare han. Jeg liker ikke han tilbake

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er alltid vanskelig å si til noen at man ikke liker de tilbake. Han kommer nok til å bli såret uansett hvordan du sier det. Jeg synes du burde spørre han om å møtes, slik at du kan fortelle det til han personlig. Når du skal si det, må du huske på å være hyggelig og presis på hva du ønsker. Si at du ikke liker han på den måten, og at du ville fortelle det slik at han ikke får falske forhåpninger. Du kan også spørre han om han fortsatt liker venninnen din. Dersom han ikke gjør det, så kan du si på en grei måte at han burde avslutte forholdet.

Jeg legger ved noen artikler under som jeg synes du burde lese. Noen av de handler om å være forelsket, noe som du ikke er, men de har mange gode tips som kan hjelpe deg. Håper dette var til hjelp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse