Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg er homofil og syns livet sug helt, har dere noen tips?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 år og true jeg er homofil og syns livet sug helt har dere noen tipps??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Hvis man hele livet har trodd at man er heterofil, og så plutselig oppdager at man kanskje er homofil, forandrer ting seg. Ens verden er kanskje ikke slik man trodde den skulle være. Man vokser opp og oppdras i en verden der det forventes at man skal være heterofil, og kanskje har man hatt tanker om et heterofilt liv, med alt det innebærer. Fra å tenke at man skal være en gutt som finner ei jente og leve et vanlig liv, så må man tenke at man kanskje skal finne seg en gutt og leve også (!) et helt vanlig liv! Det er ikke særlig forskjell på hvilket liv man lever, enten man er heterofil eller homofil.
 
Det er svært viktig at du forstår at du er viktigst i verden for deg selv og at du skal ivareta deg selv, selv om du akkurat nå synes at livet suger. Det kan innebære at du må snakke med noen om dette. Når du snakker med helsesøster på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom eller andre homofile, vil du få bekreftelse på at du er akkurat like verdifull, akkurat like hel inni deg, at du er du, også som homofil! Arbeidet med å forstå seg selv, akseptere og anerkjenne seg selv er veldig viktig. Du vil oppdage at du vil glede deg over den du er og du vil bli stolt av den du er! Mange homofile får en egen varsomhet og større forståelse enn andre på samme alder, fordi man har tenkt så mange flere tanker. Tidligere forskning viste at de som er homofile tar lengre utdanninger, tjener mer, reiser mer og tar i bruk kulturen i større grad enn heterofile. Man lever med andre ord svært gode liv! 
 
Snakk med helsesøster på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe eller chatte med fagpersoner på ungdomsklinikken sex og samfunn, selv om du ikke bor i Oslo. Sex og samfunn, Trondheimsveien 2, bygg B, 0560 Oslo, Telefon: 22 99 39 00, E-post; post@sexogsamfunn.no, Åpningstider, Klinikken, Drop-in mandag-torsdag kl. 15:00-19:00, Telefonen er åpen mandag-torsdag kl. 09:00-11:00 og 12:30-14:30, og fredag kl. 09.00-11.00, Chat, Mandag-torsdag kl. 17:00-20:20.
 
Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse