Hopp til hovedinnholdet

Tungekyssing

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg liker en gutt som jeg ikke skjenner så godt men jeg har møtt han. Han spurte meg om jeg tørr og tungekysse og jeg skrev ja. Jeg vet at han liker meg litt. Jeg tror at han har lyst til å tungekysse med meg fordi han spurte om det spørsmålet. Jeg har lyst til å tungekysse med han men jeg vet ikke hvordan man tungekysset jeg har ALDRI gjort det hvordan gjør man det kan du eller dere svare meg på det. Det virker som at han vil det, men jeg er redd for at mamma og pappa får vite det vis vi gjør det da! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så fint at du har funnet en gutt du liker. Du trenger ikke involvere foreldrene dine i dette, og bruk den tiden du trenger til å bli klar for å prøve kyssing. Det er ingen hast og du bestemmer hva du vil. Du trenger ikke føle deg presset til å kyssen en annen hvis du ikke føler deg klar.

Jeg tror mange kjenner seg igjen i det du skriver når de ikke har kysset andre. Det kan være både spennende og man kan føle seg usikker på samme tid.

Her er en kysseoppskrift du kan prøve: 

Det er best å ha en du liker til å øve deg med. Har du en kjæreste er dette mest spennende, men det går an å avtale å øve seg med en venn eller venninne.

Alle tror at de ikke har nok kysseerfaring og at alle andre kan mer enn en selv. Dette er selvsagt ikke sant.

Det hjelper å ha nypussede tenner. Unngå dårlig ånde, tyggegummi eller drops i munnen eller snus. Tannregulering hos en eller begge går helt bra.

Det er viktig å ha myke lepper. Nærme deg den andres munn forsiktig ved for eksempel å kysse på kinnet, og så kysse nærmere og nærmere munnen. Da finner du ut om den andre er interessert i å kysse. Bruk god tid og ikke gjør noen raske bevegelser.

Det er lurt å bare kysse med myke lepper på den andres myke lepper først. Du kan kysse litt på overleppen og litt på underleppen og litt i hver munnviker for eksempel. Leppene er veldig følsomme når de er myke. Det kan godt kile eller krible i magen. Det er helt vanlig.

Ønsker du å kysse enn bare med myke lepper, må du åpne munnen litt. Du kan enten suge forsiktig på den ene eller andre leppen, og den du kysser kan gjøre det samme på deg.

Om du ønsker å tungekysse, kan du begynne med å bruke tungen forsiktig mot den andres lepper. Om det virker som den andre er interessert, kan du føre tungen forsiktig inn i munnen på den du kysser. Da skal din tunge være myk og skal møte den andres myke tunge. Så skal tungene leke forsiktig med hverandre. Dere skal ikke stikke tungene for langt inn – det kan skape en brekningsfølelse. Det er lurt at kysset ikke varer for lenge om gangen for å unngå at dere blir tørr i munnen eller det renner spytt.

Det er en kunst å kysse. Noen lærer det lett og andre må bruke litt tid. For de fleste vil det være et pluss å være flink til å kysse. Husk at øvelse gjør mester.

Se også vedlagt artikkel om kyss.

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse