Hopp til hovedinnholdet

Jeg har begynt å skade meg selv, hva er galt med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg var sammen med en gutt for ett år siden sist jeg savner veldig og ha kjæreste. Alltid når jeg ser kjærestepar så blir jeg så deppa.Jeg føler meg så alene og jeg trenger en som jeg kan dele følelsene mine med. Jeg er veldig populær i klassen og har mange gutte og jente venner men alle guttene som liker meg liker ikke jeg tilbake. Mens han jeg er forelsket i er ikke det i meg men i andre jenter. Jeg begynner og tenke om det er noe som feiler meg at jeg på en måte er anderledes. Jeg har begynt å slå meg selv i ansiktet og flere ganger har tenkt på og begynne og kutte meg selv på armen jeg forstår ikke hva som er galt med meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. 

Jeg forstår at du har det vanskelig og får vonde følelser om du tenker at det er noen galt med deg og at du er alene. Og jeg ser at det å ha en kjæreste kunne vært en god løsning. Samtidig er det slik at en naturlig nok vil ha perioder av livet hvor en er singel, og det trenger heller ikke være så galt? Er det mulig å flytte litt fokus, slik at du heller nyter tiden som singel i påvente av at du treffer noen som det virkelig klaffer med?

For det er de negative tankene som påvirker hvordan du har det og hva du velger å gjøre for å få bort disse vonde tankene og følelsene. 

Noen forsøker å skade seg selv for å få bort slike vonde følelser, men det er ofte en dårlig løsning, og derfor er det bra at du kontakter oss. For det finnes nemlig bedre måter å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser, som en kan lære seg i stede.

Dessuten er det viktig å ikke gå alene med disse tankene, men snakke med noen som kan hjelpe en. For det hjelper å få sortert litt i tanker og følelser og virkelig finne ut om en skal bruke tid på tanker som ikke er til hjelp for en.

Derfor anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din for en samtale, sammen kan dere finne ut hva du kan gjøre for å ta gode valg og ta best vare på deg selv.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse