Hopp til hovedinnholdet

Kommer over utro kjæreste

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Tips til å komme over en kjæreste som har vært utro?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er en vanskelig situasjon, men som jeg tror mange vil møte på en og flere ganger i livet. Det å ha kjærlighetssorg er veldig vanskelig, men også en vanlig følelse. Det at hun var utro er selvsagt en ekstra belastning for deg og kan gjøre det enda vanskeligere. Du kan også snu dette til noe posetivt. For liker du virkelig en jente som er utro. Tenk at du er mye bedre enn henne og at du heller er glad for at det er over.Fra min erfaring vil jeg si at selv om det ikke føles sånn nå, blir det bedre. Tid leger faktisk sår. For meg tok det nok i underkant av et halvt år før jeg følte jeg hadde kommet meg over en kjærlighetssorg.

Jeg har egt. ikke noen veldig smarte tips. Det som er viktig er at du som sagt vet at dette ikke er noen uvanlig følelse og at det blir bedre etterhvert. Hvis du har dette i tankene kan det hende det blir lettere for deg gjennom denne vanskelige tiden.

Det som gjør at en kjærlighetssorg kan være så intens og langvarig er at den ofte kan gå over i en slags depresjon. Man mister lit mål og mening med livet. Det hjelper å snakke med noen. F.eks. en venn, et familiemedlem, en lærer eller benytte deg av et lavterskel tilbud som å skrive her på ung.no eller helsesøster. Håper dette var til hjelp, se vedlegg for mer hjelp.Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse