Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at min bestevenninne og jeg er forelsket i den samme gutten

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg og min beste vennine har vert forelsket i samme gutt en gang før, og nå er jeg redd for at dette har skjedd igjen. Jeg vet ikke helt sikkert om hun er forelsket i han, men jeg er ganske sikker. Jeg har spurt før om hun liker han men hun sier bare nei. Jeg er liker han ganske godt og han svarer å smiler mot meg, men det er bare at når de to snakker sammen smiler han på en spesiell måte. Det hjelper ikke at dette føles akkurat likt som sist å sist gang var han forelsket i henne. Jeg blir sjalu og lei meg. Hva skal jeg gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Du forteller at du tror at du og bestevenninnen din er forelsket i den samme personen, men at du ikke er helt sikker. Jeg forstår at dette kan være litt vanskelig. Du har prøvd å snakke med venninnen din om dette. Og det er kjempebra, selv om hun svarte at hun ikke likte han. Det er viktig å være åpen om det man føler. Jeg synes at du skal snakke med henne igjen, på tomannshånd. Fortell henne hva du føler for denne gutten, og spør henne om hun også er forelsket i han. Forklar henne at du setter pris på at hun forteller deg det hvis hun har følelser for han. Det er viktig med tillit blant venner. Dersom hun fortsatt svarer nei, burde du spørre henne om hun synes det er greit at du blir bedre kjent med denne gutten og kanskje blir sammen med han. Hvis hun ikke er forelsket i han, skal det sannsynligvis ikke være et problem. 

Hvis hun derimot forteller deg at hun liker denne gutten, er det viktig at dere snakker om det og kommer fram til en løsning begge er enige med. Husk på at vennskap er ofte mer verdt enn en gutt. Tenk også over hvordan hun ville ha følt det dersom du ble sammen med denne gutten. Jeg synes du burde lese artikkelen under. Der finner du råd til hvordan du kan løse dette.

Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse