Hopp til hovedinnholdet

Har kjæreste men er forelsket i en annen, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg har en kjereste, men jeg liker en annen. Men han jeg er forelska i har en kjereste, så jeg prøver å glemme han. Men han er så snill mot meg og snakker med meg hele tiden. Jeg liker ham super godt, så jeg vil være en av hans venner. Men det er vell litt dumt å være med den du er forelsket i når du vet du ikke kan få han. Jeg håper du har noen gode tips.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet oss i ung.no!

Hvis du tenker så mye på en annen, så er det ikke rettferdig ovenfor kjæresten din å fortsette å være sammen med han. Du må selvsagt bestemme selv hva du skal gjøre og hva du vil gjøre, men du må tenke på det at kjæresten din er forelsket i deg og bare deg. Og det er slik det skal være i et forhold. Det er ikke rett å fortsette å være sammen om den ene er forelsket i en annen og.

Hvis det er slik at du tenker og drømmer om han her andre, så må jo det også bety at kjæresten din ikke er nok for deg, eller at du kanskje har begynt å miste følelsene for han. Hvis det hadde vist seg at han andre ikke likte deg, eller at dere aldri kunne bli sammen, hadde du fortsatt kunne være sammen med kjæresten din da?

Jeg tror ikke det er rett for deg å være i det forholdet lenger, uavhengig av om det kan bli noe med han andre eller ikke. Vær ærlig med kjæresten din, og fortell han at du liker en annen. Så kan du velge selv om du skal fortelle han hvem det er og hvordan du føler.

I bunn og grunn må du velge selv hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det.

Jeg har lagt til et par relevante artikler, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse