Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i broren til venninnen. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er forelska til broren til venninda mi... hvordan skal jeg gjøre det? hun liker ikke at jeg snakker med han, men jeg har likt han siden 8. klasse... men har hatt kjæreste siden 8. da... Jeg snakker mye med han, men aner ikke hvem han liker.... han skriver "ilu" til meg men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å være forelsket er veldig vanskelig, men også en god følelse. Det er litt vanskelig for meg å hjelpe deg i og med at jeg ikke vet mer om forholdet dere imellom. Men slik jeg forstår det, føler du det veldig sterkt. Du må velge om du skal fortelle om dine følelser eller om du bare skal la det vente. I og med at han har kjæreste og det er broren til venninnen din er kanskje dette det beste. Uansett ville jeg prøvd å vært tydelig med venninnen din at du liker han. Hvis ikke kan hun føle at du bare tuller med han for å såre henne. 

Det kan være vanskelig å si rett ut at du liker noen så en fin måte å vise det på er nemlig å flørte forsiktig. Måten jeg ville gjort dette på var å legge igjen små indirekte tips om hvordan du føler det gjennom et smil, et blikk, et kompetent osv. Dette er en diskree, men også effektiv måte og fortelle hvordan du føler.

Hvis du skal få noen til å like deg er det viktig å by på deg selv. Vær interessert, hyggelig og hjelpsom slik som du ville vært mot dine venner. Hvis du blander dette med lit diskree flørting sender du sterke signaler om at du liker noen og ikke bare som en venn. Det er lov å gjøre dette mens noen har kjæreste. Men jeg ville vært forsiktig med å flørte så mye mer åpenlyst. Det er mer realt ovenfor gutten, kjæresten og venninnen din å fortelle om følelsene dine rett ut til han. På denne måten får han selv bestemme. Du gjør ikke noe galt i å følge følelsene dine. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse