Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i stebroren til venninnen min, men hun vil ikke at vi skal bli sammen. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er forelsket i stestorebroren til bestevenninna mi, vi går på samme trinn. Jeg og han snakker fint sammen og jeg synes at han har veldig god humor pluss at han er bare så kjekk! Venninna mi har vært klar på at hun helst ikke vill at noen av venninnene hennes skal være forelsket/sammen med han! Hva skal jeg gjøre? Hilsen En Anonym

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er ikke unormalt å bli forelsket i søsknene til vennene dine, hvertfall ikke om dere har god kjemi. Du skriver selv at dere snakker bra sammen, så dette ser ikke ut til å være et problem. Når han i tillegg er kjekk og har bra humor er det ikke rart at du blir litt betatt. 

Jeg vil likevel anbefale deg å høre på venninnen din. Om hun er klar på at hun ikke vil at hennes venninner skal bli sammen med stebroren hennes, bør dere respektere dette. Det er forståelig at du synes dette er vanskelig, med tanke på at du allerede er forelsket. Prøv likevel å unngå å gå imot venninnen din. 

Tenk over hva du synes er viktigst, ditt eget vennskap eller denne gutten. Du risikerer nemlig å ødelegge vennskapet deres, om du blir sammen med ham, med tanke på at dette er noe hun ikke ønsker. Prøv heller å fokusere fremover og tenke positivt. Dette er mest sannsynlig ikke din siste forelskelse, og du vil nok med tiden klare å komme over ham. Tid er den beste medisin i slike situasjoner!

Du kan eventuelt snakke med venninnen din om det og forklare situasjonen for henne. Fortell hva du føler før du hører på hennes side av saken. Kanskje hun vil godta det. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse