Hopp til hovedinnholdet

Jeg har følelser min beste venninne, men har ikke fortalt det til henne ennå. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg fant nettopp ut at jeg liker ei jente. Jeg har hele livet mitt trodd jeg likte gutter, men nå liker jeg plutselig ei jente. Familien min er helt imot alt med homofili å gjøre, de tror alt er forvirring og at det er noe galt med de. Et stort problem er det at hun jeg liker er min beste venninne. Jeg hadde gjort alt for å miste disse følelsene, men det går ikke. Hver gang jeg prøver å finne andre er hun alltid i hode mitt. Jeg vet at hun liker jenter også, hun er bi. Jeg har ikke fortalt henne at jeg liker jenter enda heller, det er ingen som vet det. Så alt er ganske rart egentlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Du stiller ikke noen spørsmål, men skriver her et ærlig innlegg om dine følelser for beste venninnen din. 

Det kan være veldig forvirrende når man skjønner at man er forelsket i noen som ikke er slik man trodde det skulle være - som deg som trodde du likte gutter helt til du nå skjønner at du det er beste venninnen din du liker spesielt godt. 

Hvem du tiltrekkes av og tenner på kan endre seg gjennom livet, ut fra hvilken situasjon du befinner deg i og ikke minst hvilke personer du treffer. Noen ganger tiltrekkes man jenter, noen ganger tiltrekkes man gutter og andre ganger tiltrekkes man av begge kjønn. Det å finne sin egen seksualitet og bli trygg på den, handler for mange om å gå igjennom ulike faser med ulike tiltrekninger, ulike seksuelle preferanser osv. Det aller viktigste er at du er åpen og ærlig mot deg selv og gir deg selv tid og rom for å bli sikker på hva du liker og hva du ønsker. Det er uansett bare du selv som kan bestemme hva du vil definere deg som eller om du vil definere deg. 

Du skriver at du ikke har fortalt dette til noen. Det kan hende at det vil være godt for deg å ha en spesiell å snakke med slik at du kan få stilt spørsmål, og bli møtt med åpenhet og forståelse, og som kan hjelpe deg i hvordan du skal fortelle dette til familie og venner, og støtte deg når du skal gjøre det. Anbefaler deg derfor at du tar kontakt med en du tør stole på og være åpen for om dine tanker. For eksempel helsesøsteren på skolen din eller ungdomshelsestasjonen. Eller en lærer, eller en annen trygg voksen som du har rundt deg.

Andre ressurser du kan benytte deg av for å snakke med noen om råd og tips er:

Røde Kors sin hjelpetelefon for barn og ungdom på tlf: 800 333 21. 
Det er gratis å ringe fra fasttelefon og mobil. Telefonen er åpen mandag til fredag fra klokken 14.00 til 20.00. Denne tjenesten er også anonym.

Ungdomstelefonen, tlf: 810 00 277

Ungdomstelefon er Skeiv Ungdoms hjelpe- og støttetelefon. Dette er et lavterskeltilbud som skal være tilgjengelig for unge som trenger noen å snakke med om forelskelse, seksualitet, kjønn, identitet, aktivitetstilbud og sikrere sex. Tjenesten er åpen søndag til fredag fra kl 18.00-22.00. Nettside: www.ungdomstelefonen.no

LLH, tlf: 23 10 39 39

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) arbeider for at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner skal kunne leve åpent uten frykt for å bli sosialt utstøtt, diskriminert eller trakassert. Telefontid hverdager kl. 0900-1200 og 1300-1400. Nettside: www.llh.no E-post: post@llh.no

Håper svaret er til hjelp for deg - lykke til.

Hilsen Sexologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse