Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i bestevenninnen, vet ikke hva jeg skal gjøre! Noen tips?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 som er forelsket... i bestevennen min,som er samme kjønn som meg.Men jeg har vært forelsket i gutter før. Bestevennen min er veldig snill og vi er i lag hele tiden. det kribler i magen når jeg tenker på henne,men jeg har ikke noen rar opførsel runt henne( grunnet at vi har vært bestevenner i flere år). Hun har sakt at før trodde hu at hun var forelsket i meg fordi hun tenkte på meg hele tiden, jeg sa til henne at jeg hadde følt det samme men at jeg ikke følte det sånn lengere fordi hun har en annen kjæreste, vi kysser på kinnet og på munnen med hverandre hele tiden på en "venne" måte men jeg føler at det er ekte!. Men jeg tør ikke snakke med henne om dette. Jeg tør heller ikke å snakke med noen andre på grunn av at hun er en jente, jeg vet ikke hva gjeg skal gjøre! Noen tips???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
En gang dere er sammen og har det fint, kan du kanskje prøve å snakke med henne om dette? Du kan kanskje si at det er noe du vil si til henne, men at det er litt vanskelig. Så kan du si de fem ordene; "Jeg er forelsket i deg". Det tar bare noen sekunder å si det. Kanskje er hun enda forelsket i deg? 
 
Hvis det er vanskelig å bare si det rett ut, kan du kanskje spørre om hva hun føler for kjæresten sin. Hvis hun ikke er så veldig forelsket i kjæresten, kan du kanskje minne henne om den samtalen dere hadde, da hun sa at hun var forelsket i deg? Så kan du si de fem ordene. 
 
Det verste som kan skje er at hun ikke er forelsket i deg lengre. Kanskje er det likevel bedre å vite, enn å gå rundt og håpe? Hvis hun ikke er forelsket i deg, kan det hende du får kjærlighetssorg. Det er vondt.
 
Da kan du snakke med helsesøster, uten at du trenger å fortelle hvem du har kjærlighetssorg over. Når du snakker med en fagperson, vil du få hjelp til å sortere følelsene din, og det vil bli lettere å komme over henne. For sikkerhets skyld legger jeg ved en artikkel om kjærlighetssorg. 
 
Ta mot til deg, snakk med venninnen din!
 
Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse