Hopp til hovedinnholdet

Jeg og bestevenninnen min er forelsket i samme fyr, men det er meg han liker. Hun sier det er greit, men jeg kan se at det sårer henne. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og bestevennen min er forelsket i samme gutt. Det var hun som ble kjent med han først, og det var sikkert hun som forelsket i han først, men det er meg han liker. Hun fikk ikke vite at jeg likte han før for sånn 4 dager siden, og grunnen til at jeg ikke fortalte ho var pga at jeg egt aldri trodde det kom til å bli noe mellom meg og han. Det er ingen andre enn bestevennen min jeg stoler mest på og hver gang han flørter med meg, så spør jeg om det er greit for hun, og hun svarer ja. Men får fortsatt veldig dårlig sanvittighet og er redd for at det kommer til å påvirke vennskapet våres. Så tenkte å holde meg litt unna han men det funket ikke. Er veldig forelsket i den fyren og han er tydeligvis veldig forelsket i meg også... selvom bestevennen min sier at det går greit så kan jeg se på henne at det sårer henne. Så spørsmålet mitt er hva er det jeg skal gjøre? Hilsen en 14 år gammel jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er en veldig delikat situasjon, og her er det viktig å tråkke lett og forsiktig. Jeg tror du burde jobbe deg mot et forhold med denne gutten i et veldig forsiktig tempo. (Fortell dette til gutten, så han vet at du liker han veldig godt og at du vil være sammen osv, bare ikke så kjapt pga. venninnen din.) Bare pass på at du ikke gnir det i ansiktet, og pass på at du og han ikke er så sinnsykt offentlig foran akkurat henne. Ellers så kan du fokusere på å bygge opp et forhold med denne gutten, om følelsene dine for han er så sterke så er jo det viktig. 


Dette tror jeg ordner seg med tid, for alle partene i denne situasjonen. Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse